Caravana de film documentar românesc, la Târgu Jiu

Eveniment important pentru cinefilii gorjeni. Caravana Docuart poposeşte la sfârşitul acestei săptămâni la Târgu Jiu. Timp de două zile, renumiţi regizori din ţară vor prezenta numeroase pelicule de film documentar românesc, la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu. Intrarea este liberă, anunţă organizatorii.

Caravana Docuart invită cinefilii din Gorj să vizioneze în zilele de 8 și 9 aprilie, la Cinema Sergiu Nicolaescu, o serie de filme documentare româneşti, toate premiate la Bucureşti Docuart Fest 2015. Filmele sunt realizate în decursul ultimilor 3 ani. Regizorii acestor pelicule vor fi şi ei prezenţi şi vor răspunde la întrebările curioşilor. La proiecţii vor fi prezenţi regizorii: Adriana Oprea, Mihai Dragolea, Oana Giurgiu şi Radu Mocanu.  "Caravana Docuart este o acţiune care aduce în diferite oraşe ale ţării filmele premiate la Festivalul de Film Documentar Bucureşti Docuart. Ne bucură faptul că, iată, din acest an Târgu Jiu se află pe harta acestui gen de manifestări. Este foarte important pentru noi pentru că de aici a plecat Sergiu Nicolaescu, care a debutat cu un film documentar în activitatea domniei sale ca regizor ", a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Municipiul Târgu Jiu este a treia oprire din traseul Caravanei Docuart, după Brașov și Vălenii de Munte. Programul caravanei debutează vineri, 8 aprilie, de la orele 17.30 , cu filmul "Românești" și continuă cu "Brudina". Vor mai fi prezentate Târgu Jiu filmele "Călușarii din Bârla", "Roboțelul de Aur","Aliyah Dada","Pașaport de Germania".

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: