„Caravana Ocupării” ajunge la Ţânţăreni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj continuă şi în acest an proiectul „Caravana Ocupării”, astfel că salariaţii instituţiei se pregătesc să ajungă în comuna Ţânţăreni unde vor încerca să-i atragă pe şomeri spre un curs de calificare cerut în zonă.

Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, spune că acţiunea se desfăşoară cu sprijinul primarilor din localităţile unde va ajunge caravana. Practic, la Ţânţăreni se vrea a fi înfiinţate două cursuri de recalificare profesională. „Vrem să organizăm două cursuri de formare profesională şi din cei care vor participa la această caravană, o să selectăm două clase, una pentru lucrător în cultura plantelor şi una pentru lucrător în creşterea animalelor”, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

Potrivit programului stabilit, „Caravana Ocupării” urmează să ajungă în acest an şi la Roşia de Amaradia, Polovragi, Hurezani, Câlnic, Leleşti, Bălăneşti şi Albeni. La baza înfiinţări acestui proiect a stat pe de o parte numărul mare de şomeri neindemnizaţi, dar şi neputinţa multora dintre ei de a ajunge la cursuri la Târgu Jiu.

Prime de instalare pentru şomeri

Un alt program prin care se încearcă reducerea numărului de şomeri neindemnizaţi este acela prin care statul acordă prime de instalare în valoare de 500 lei. Până acum, 37 de gorjeni au obţinut astfel de stimulente financiare. „Au fost introduse acele prime de activare prin care şomerii neindemnizaţi care se încadrează cu contract de muncă pe o perioadă mai mare de trei luni, beneficiază de primă de activare de 500 de lei. Avem 37 de prime aprobate şi date deja”, a mai spus Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

ŞOMAJ

La ora actuală avem în Gorj 11.339 de şomeri, din care 4.831 sunt femei. Rata şomajului este de 8,24%. „Este o rată a şomajului cu un trend uşor crescător faţă de cea raportată la sfârşitul lunii martie”, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

Vizualizări: 1,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: