Cârciumaru: Am tras o concluzie, că toată lumea mă dorește

Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a explicat într-un interviu la Radio Infinit de ce s-a răzgândit în privința retragerii de la șefia organizației. La final de august, Cârciumaru părea decis să se retragă în primăvară, dar la început de septembrie a spus că rămâne până în 2020. Cârciumaru a explicat că faza cu retragerea a spus-o la supărare.

Reporter: Spuneați că vă retrageți în primăvară de la șefia PSD Gorj, acum spuneți că sunteți pregătit să rămâneți până în 2020. Ce s-a întâmplat?

Florin Cârciumaru: După discuțiile pe care le-am avut la Craiova cu liderii de la centru, după discuțiile avute în parlament, am tras o concluzie, că toată lumea mă dorește în continuare în fruntea organizației PSD de la Gorj, că toți m-au încurajat, pentru că au văzut declarațiile pe care le-am făcut. Toți spun că este momentul să stau aici, să merg înainte, și încet-încet, treptat-treptat, alături de colegii din echipa de conducere, alături de domnul Weber, alături de Cosmin Popescu și de ceilalți colegi vicepreședinți, să construim o echipă la fel de unită, care să lupe, să câștige din nou alegerile pentru municipiul Târgu Jiu.

Rep.: Va mai fi conferință de alegeri în primăvară?

F.C.: Nu știu, acest lucru îl va hotărî organizația centrală. Nu vor fi alegeri în Gorj sau în alte organizații din țară acolo unde sunt aleși statutar președinții până în 2020. În 2017 vor fi organizate alegeri acolo unde președinții sunt interimari. Eu am încuviințarea celor de la centru că trebuie să stau aicea până în 2020 să construiesc și să predăm ștafeta elegant și frumos. Noi avem în față alegerile europarlamentare în 2019, alegerile pentru președinție în 2019, deci acolo o să avem un test în vederea alegerilor din 2020.

Rep.: Cum v-ați răzgândit dvs. ca persoană?

F.C.: Poate că eram așa, într-un moment de decepție după cele ce mi s-au întâmplat, dar am tras o concluzie, că până la urmă nimeni nu-ți rezolvă problemele, că tu singur trebuie să fii puternic, să lupți, să demonstrez că tot ce se comentează în jurul meu la ora actuală, legat de acel raport de la ANAF și câte și mai câte, aceste atacuri m-au întărit mai mult. Mă simt mai puternic ca oricând, am luptat cu mine în această perioadă, a-mi face o analiză cu luciditate, unde am greșit dacă am greșit, și am tras concluzia că tot ceea ce se întâmplă se întâmplă pe un fond de răutate din partea tuturor celor care nu mă mai vor în fruntea organizației, cât și în fruntea județului din punct de vedere politic. Așa este, în omul care are realizări se lovește. Cred că am gospodărit foarte bine activitatea la nivel de municipiu.

Rep.: Deci înțeleg că ați spus că vă retrageți la supărare...

F.C.: La momentul când am făcut acea declarație pe fondul unei supărări, am văzut anumite reacții care nu pot să ducă decât la o destabilizare a echipei. Ori eu am ținut foarte mult la unitatea echipei. Am discutat aceste aspecte cu domnul Dragnea, cu domnul Neacșu, după cele discutate am înțeles că mai bine pentru organizație este ca eu să rămân pe poziția ocupată și să reorganizăm activitatea din punct de vedere politic.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 2,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: