Cârciumaru, despre „candidatura” lui Florescu: Nu este adevărat!

Prefectul Ciprian Florescu reacţionează după ce s-a vehiculat o eventuală candidatură a sa pentru funcţia de preşedinte al PSD Gorj. Acesta susţine că nu poate vorbi despre o astfel de situaţie pentru că este încă prefect. Mult mai categoric a fost senatorul Florin Cârciumaru care pune toate aceste zvonuri pe seama unor încercări de a crea tensiune în partid.

 Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a readus în discuţie faptul că el se va retrage şi nu va mai candida la următoarele alegeri. Iar o candidatură a lui Ciprian Florescu pentru cea mai importantă funcţie din partid este exclusă, spune Cârciumaru: „Dacă vor fi alegeri în organizaţiile PSD din ţară, eu nu voi mai candida pentru încă un mandat. Voi rămâne lângă echipa care va rămâne stabilită şi voi căuta ca, prin experienţa mea, să fiu de ajutor viitoarei echipe încât să câştigăm alegerile care urmează. Nu este adevărat! Sunt numai zvonuri, declaraţii prin care se caută dezorganizarea organizaţiei PSD de la Gorj, se caută să se tensioneze atmosfera din cadrul organizaţiei PSD”.

Prefectul Ciprian Florescu spune că se va gândi la politică şi candidaturi atunci când legea nu-i va interzice acest lucru. În prezent, nu are voie să facă parte din vreun partid, dar se va întoarce în PSD când îi va permite legislaţia ori nu va mai fi prefect. „A candida la o funcţie de conducere într-o organizaţie judeţeană presupune susţinerea colegilor din partid. Este clar că trebuie să ne gândim la relaţionarea care a existat între candidat şi cei care votează în conferinţele judeţene. Lucrurile sunt mai complicate. Aşa cum am spus, fie când n-oi mai fi prefect, fie când legea îmi va permite să fac pasul înapoi spre zona politică, o voi face”, a explicat Florescu.

 Florescu: Mă voi întoarce de unde am plecat

Fost vicepreşedinte al PSD Gorj, Florescu este convins că nu se va întoarce în PSD tot pe această funcţie când va veni vremea. Lucrurile sunt mai complicate în politică, a completat prefectul. „Sunt un om consecvent şi mă voi întoarce de unde am plecat. Ce se va întâmpla, rămâne de văzut. E greu să te întorci pe o funcţie, pentru că nimeni nu-ţi rezervă o funcţie după ce ai plecat. Lucrurile au diferite conotaţii, sunt influenţate de o serie de factori interni, externi. E mult mai complicat decât pare la prima vedere”, a conchis Florescu.

 Weber: Nu este o interdicţie

Mihai Weber, principalul pretendent al funcţiei de preşedinte al PSD Gorj, a anunţat că şi l-ar dori pe Florescu în echipa sa. În prezent, legea nu este de partea lor. „Nu este o interdicţie. Sunt foarte mulţi care îşi doresc anumite funcţii. Dacă cineva îşi doreşte să candideze pentru o funcţie atunci când vor fi alegeri, totul este deschis. Ciprian Florescu este un om pe care eu îl apreciez, l-am sprijinit să ajungă pe diverse funcţii. M-aş bucura să fie alături de mine într-o echipă viitoare, indiferent pe ce poziţie. Deocamdată, candidatura lui pentru o funcţie politică nu se pune în discuţie pentru că funcţia pe care o ocupă este incompatibilă cu o funcţie într-un partid politic. Din PSD a plecat şi e partidul care l-a susţinut pentru funcţiile respective. Este alegerea unui om normal care apreciază ce a făcut partidul pentru el”, a fost mesajul preşedintelui executiv al PSD Gorj.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: