Cârciumaru, furios pe subalterni: La mine să nu veniți nepregătiți!

Au ieșit scântei luni în ședința de Consiliu Local a Municipiului Târgu Jiu. Primarul Cârciumaru a fost nevoit să-și retragă luni un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi pentru că nici autoritățile locale și nici consilierii PSD nu au avut argumente în fața celor care au contestat proiectul. Primarul Cârciumaru le-a reproșat viceprimarilor și secretarului municipiului că au venit nepregătiți la ședință.

Proiectul de hotărâre viza alocarea unei sume de 2,6 milioane de lei din bugetul local pentru împrejmuirea și reabilitarea unor alei de acces din interiorul unui teren ce aparține la momentul de față Ministerului Apărării Naționale. În schimbul acestor investiții, municipiul Târgu Jiu ar fi primit ulterior circa 40 de hectare de teren în spatele Unității Militare. Consilierii ALDE și PNL au fost cei care au contestat primii proiectul. ”În primul rând că ni s-a pus la dosar doar coperta studiului de fezabilitate. Cu alte cuvinte noi facem lucrări de 2,6 milioane de lei, facem un gard de vreo 300.000 de lei și restul alei în incinta cazărmii militare. Cum vine asta? Eu asta nu înțeleg?”, a spus Eduard Lădaru, consilier local din partea ALDE.
În sprijinul acestuia a sărit și Eduard Berca, consilier local PNL, care a spus că nu știe cât este de legal faptul că primăria vrea să facă niște investiții pe un teren care nu-i aparține. ”Ce natură are terenul care rămâne în proprietatea uniății militare? În ce măsură un UAT poate să investească pe domeniul public al statului. O să vină Curtea de Conturi și să ne impute toți banii. Legea spune că nu poți să investești în alt teren, eu nu știu cum vine asta. Ce act juridic stă la baza acestui schimb?”, a spus Eduard Berca, consilier local PNL.

Cartier rezidențial
Degeaba au încercat reprezentanții primăriei să explice beneficiile pe care le-ar aduce municipalității acest teren de 50 de hectare. ”Statul român care este proprietarul acestui imobil ne cedează 40 de hectare de teren însă ne-a impus o primă măsură aceea de a securiza unitatea militară și apoi aceste alei asfaltate. Ori acceptăm aceste condiții ori pierdem terenul”, a spus secretarul municipiului, Grigore Jianu.
Prezent și el la ședință, Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții a încercat și el să-i convingă pe consilieri declarând că cele câteva zeci de hectare vor fi folosite pentru dezvoltarea unui cartier rezidențial. ”Este vorba de un teren pe care noi dorim să dezvoltăm un cartier rezidențial cu o mie de unități locative, atât locuințe sociale cât și ANL, zone de agrement, baze de agrement, extinderea municipiului Târgu Jiu. Condiția impusă este ca într-un anumit termen, municipalitatea cu fonduri de la bugetul local să realizeze obiectivele propuse în studiul de fezabilitate, respectiv împrejmuirea și aleile din incintă”, a spu Raul Chiriac, șef Serviciu Investiții.

Acuzați că fac presiuni
Vizibil enervat de situația creată, primarul municipiului, Florin Cârciumaru, le-a reproșat viceprimarului Aurel Popescu și secretarului Grigore Jianu că nu au venit pregătiți la ședință. ”Domnule viceprimar Popescu, domnule secretar și domnilor consilier PSD trebuia să veniți la comisii, să fiți prezenți și să dați explicațiile care trebuie. Asta v-am cerut, asta vă cer. Asta vă cer, să fiți prezenți aici, să dați toate explicațiile. De când vă tot bat la cap cu gardul de la unitatea militară. Au trecut zilele și veniți aici și faceți presiuni că pierdem. Eu nu vin, după 16 ani de administrație, ca să primim lecții de la x sau de la y și pe bună dreptate. La mine să nu mai veniți în fața Consiliului Local, cei de la PSD și cei din aparatul de execuție, să nu mai veniți nepregătiți”, a spus Florin Cârciumaru, primarul orașului Târgu Jiu. În cele din urmă, primarul Cârciumaru și-a retras proiectul de pe ordinea de zi urmând ca acesta să fie rediscutat într-o ședință extraordinară. ”Ca să fie o lecție și pentru dumneavoastră domnilor consilieri și pentru toată lumea, propun să-l scoateți de pe ordinea de zi”, a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului.

Vizualizări: 2,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: