Cârciumaru îl va întreba pe Ponta despre plecările la PRU

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că va avea o discuţie cu fostul premier Victor Ponta despre eventuale nemulţumiri pe care acesta le-ar avea faţă de partid, dar şi despre apropiaţii săi care au plecat la PRU. Cârciumaru spune că sigur, Ponta va candida la alegerile parlamentare, pe lista organizaţiei judeţean, pe primul loc.

Reporter: Au plecat foarte mulţi la PRU, peroane cunoscute la nivel naţional. Camelia Khraibani de la Gorj.

Florin Cârciumaru: Se lucrează politic la cea de-a treia forţă politică din România. Legat de domnul Ponta, ce pot să spun. Dumnealui şi-a depus candidatura pentru un post de deputat la PSD Gorj. Deci, dânsul vrea să candideze din partea PSD. Deci lucrurile sunt clare privind trecerea lui Victor Ponta la PRU.

Rep: Nu vi se pare prea mare coincidenţa, că sunt mulţi apropiaţi de-ai lui Victor Ponta?

F.C.: Da, este adevărat. Şi pentru mine aceste treceri la PRU constituie o surpriză. Sunt parlamentari care au fost şi sunt apropiaţi de domnul Ponta. Joi am o întâlnire cu dânsul, la Bucureşti şi pot să vă dau mai multe informaţii. 

Rep: Ce ar însemna plecarea lui Ponta?

F.C.: Din punctul meu de vedere plecarea a lui Ponta din PSD va constitui o pierdere mare de tot. Să nu uităm că are un capital politic destul de mare, s-a văzut din sondaje că e pe primul loc, 40% procent de întrecere. Deci vrem sau nu vrem să recunoaştem va fi o pierdere pentru PSD.

Rep: S-a spus că l-a deranjat nominalizarea lui Cosmin Popescu la Consiliul Judeţean, un adversar al lui pe vremuri.

F.C.: Ca şi dvs am auzit aceste ştiri, informaţii sau despre aceste nemulţumiri ale lui Victor Ponta dar personal nu mi-a spus niciodată. Voi aborda la întâlnirea pe care o voi avea cu dumnealui şi acest subiect. Nu cred că are vreo nemulţumire faţă de PSD Gorj, faţă de comportamentul nostru. Nu ne-a reproşat nimic.

Rep: Credeţi că simte că nu mai are un viitor în PSD?

F.C.: Domnul Victor Ponta nu a fost obligat de nimeni să îi dea demisia, ci a fost decizia dânsului. De la bun început a spus că nu va părăsi niciodată PSD.

Rep: Discutaţi despre aceste speculaţii, despre aceste nemulţumiri?

F.C.: Eu am propus să ne întâlnim înainte de a-şi depune candidatura. Să discutăm despre modul cum ne vom organiza, venirea dânsului la deschiderea anului şcolar pe 12 septembrie. Voi discuta multe aspecte legate de activitatea organizaţiei şi îl voi întreba direct dacă are vreo nemulţumire faţă de ceea ce am făcut noi la Gorj. (...) Eu am simţit o răceală din partea multor colegi din ţară în ceea ce priveşte relaţia cu domnul Ponta.

Rep: PRU este anexa PSD?

F.C.: Este, poate, un partid pe care îl construieşte PSD, în alianţă cu alte partide. Trebuie şi o alternativă de formare de alianţă pentru guvernare.

Vizualizări: 407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: