Cârciumaru le cere patronilor gorjeni să dea bani la CS Pandurii

Asociații Clubului Pandurii Târgu Jiu caută soluții pentru a atrage finanțare pentru echipa de fotbal. Primarul Florin Cârciumaru și administratorul Artego, Viorel David, și-au propus ca săptămâna aceasta să aibă o întâlnire cu societățile comerciale din județ pentru a le cere sprijinul în acest sens. În timp ce echipele de baschet şi handbal au fost retrogradate, iar cea de fotbal este pe cale să dispară, la Târgu Jiu se lucrează de zor la o sală de sport modernă şi un stadion cu spaţii comerciale şi hotel.

CS Pandurii are restanţe de luni de zile la salarii, furnizori şi alte angajamente. În timp ce jucătorii îşi caută dreptatea la Federaţia Română de Fotbal, preşedintele clubului, Narcis Răducan, ameninţă cu demisia dacă nu se găsesc bani. Problemele CS Pandurii sunt grave, după ce CE Oltenia a sistat plăţile. Lunar, compania vira 200 de mii de euro, potrivit spuselor lui Răducan.

Bani de la firmele din judeţ

Acţionarii clubului caută soluţii pentru finanţarea echipei de fotbal. Astfel, potrivit lui Florin Cârciumaru, membru asociat, administratorii societăților comerciale din Gorj vor fi chemaţi la o întâlnire și li se va propuse să contribuie financiar pentru susținerea fotbalului gorjean. Discuțiile vor avea loc săptămâna aceasta, spune primarul Florin Cârciumaru. Deocamdată nu a fost stabilită o dată exactă și nici locul de întâlnire. "Am stabilit cu Viorel David ca, în calitate de președinte al Camerei de Comerț, să organizăm o întâlnire cu societăți comerciale din municipiul nostru, din județul nostru, cu potențial, societăți care ar putea să contribuie fiecare cu ce poate în ideea de a salva clubul. Urmează ca domnul David să se întâlnească cu directorul executiv de la Camera de Comerț, să facă o orientare, o listă să stabilim unde ne întâlnim. Deocamdată nu se știe ziua și ora și unde ne întâlnim", a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Principalul financiar al CS Pandurii Târgu Jiu a fost până nu de mult CE Oltenia. Compania energetică a decis să nu mai finanțeze sportul dată fiind situația unității care în prezent, datorită dificultăților financiare, a demarat un proces de restructurare de personal. Astfel stând lucrurile, doar societatea Artego este cea care mai dă bani pentru sportul gorjean. Și Consiliul Județean participă anual cu sume, în calitate de asociat, însă banii sunt dirijați doar către juniorii clubului. Surprinzător, restanţe sunt şi la juniori.

Grigoraș: Există posibilitatea ca echipa să nu mai existe

Sunt șanse mari ca echipa Pandurii Târgu Jiu să piară, spune antrenorul pandurilor, Petre Grigoraș. "Trecem prin momente deosebit de grele și  și sper ca cei care sunt în măsură să rezolve această situație, să o facă cât mai repede pentru că este păcat să dispară o nouă echipă la Târgu Jiu după cele de handbal, de baschet. E păcat că se construiește un stadion frumos, o sală frumoasă, și Târgu Jiu să rămână fără echipe în primul eșalon. Dacă situația nu se va rezolva cât de curând există posibilitatea ca ea să nu mai existe", a declarat Petre Grigoraș, antrenorul echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu.

Scandal politic

Problema clubului de fotbal a devenit şi un subiect de dispută politică. Liberalii acuză pesediştii că au distrus sportul. Totodată, ei susţin că banii sunt gestionaţi greşit la Pandurii şi că se justifică decizia CE Oltenia de a nu mai finanţa fotbalul. În acelaşi timp, pesediştii le solicită liberalilor să vină şi eu cu soluţii pentru sport. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că se aşteapta ca, în conferinţa de presă, Dan Vîlceanu şi Gigi Pecingină să anunţe că vor sponsoriza fotbalul, din resursele proprii. „La Pandurii se lucrează la fel cum se lucra şi când Gigi Pecingină era colaborator al clubului. Nu s-a schimbat nimic, din punct de vedere legal şi economic. Sunt autorităţi ale statului care verifică situaţia financiară. Am crezut că domnul Dan Vâlceanu sau Gigi Pecingină au găsit o soluţie să sponsorizeze şi ei, din ceea ce au, echipa de fotbal sau au găsit un sponsor pentru Pandurii”, a declarat Cosmin Popescu.

REFLECTOR

Mai multe informații legate de problemele financiare ale sportului gorjean, dar și despre temerile pe care le au tehnicienii echipei puteți afla în ediția de marți, 30 august, ce va fi difuzată la Accent Tv, de la orele 18.30. 

Galerie foto




Vizualizări: 4,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: