Cârciumaru: N-ar fi normal să se schimbe listele, dar e posibil orice

Liderii PSD Gorj vor participa, marţi, la Comitetul Executiv de la Bucureşti, şedinţă în cadrul căreia vor fi aprobate listele pentru alegerile parlamentare. Florin Cârciumaru susţine că, în momentul de faţă, listele sunt nemodificate, însă nu exclude posibilitatea ca, în urma comitetului, să apară schimbări. Potrivit unor surse din interiorul PSD, Mihai Weber va urca pe locul al doilea pe lista pentru Camera Deputaţilor, în locul lui Ion Ciocea, iar Bebe Ionică va fi pe lista pentru Senat.

Rep.: Au apărut speculaţiile privind modificarea listelor PSD Gorj. Cum comentaţi?
F.C.: Am văzut şi eu tot felul de speculaţii, dar vreau să vă spun că, până la ora la care vorbim, listele nu au suferit modificări. Marţi va avea loc, la Bucureşti, Comitetul Executiv, comitet unde se vor supune discuţiilor şi spre aprobare listele parlamentare din fiecare organizaţie a Partidului Social Democrat. Noi am depus listele, aşa cum au rezultat în urma votului, vom vedea ce se întâmplă marţi după şedinţă.

Rep.: Domnul Ciocea spunea că, dacă vor apare modificări pe listă, va fi pusă la îndoială autoritatea dumneavoastră. Ce părere aveţi?
F.C.: Nu este adevărat că se pune la îndoială autoritatea mea, în condiţiile în care vor fi modificate listele. Eu am spus de foarte mult timp că listele se vor aproba în Comitetul Executiv, din fiecare organizaţie judeţeană, urmând ca votul final să fie dat de Comitetul Executiv, după o analiză a fiecărui candidat, după CV-urilor profesionale, după alte date şi alte informaţii privind fiecare persoană în parte. Nu va fi vorba de autoritatea mea şi cred că acest lucru l-am demonstrat atâta timp cât sunt preşedintele organizaţiei de 14 ani.

Rep.: Cum vedeţi o posibilă intervenţie a conducerii centrale asupra listelor?
F.C.: Este dreptul dumnealor, după cum aţi văzut, şi la celelalte partide se fac intervenţii după aprobările din teritoriu. Este dreptul preşedintelui de la nivel naţional şi al Comitetului Executiv să aprobe liste, aşa cum sunt venite din teritoriu, sau să intervină pe modificări.

Rep.: Ar fi motive să se intervină asupra listelor?
F.C.: Din punctul meu de vedere nu ar fi normal ca lista să sufere modificări, dar este posibil orice într-un Comitet Executiv.

Vizualizări: 477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: