Cârciumaru, primarul cu aproape două mii de fini

Primăria municipiului Târgu Jiu i-a sărbătorit de Dragobete pe toți târgujienii care au împlinit sau împlinesc în acest an 50 de ani de la căsătorie. Nu mai puțin de 79 de cupluri au primit pentru a doua oară binecuvântarea preoților și s-au bucurat de o petrecere pe cinste organizată de municipalitate. Cuplurile, trecute deja de prima tinereţe, și-au reamintit cu drag ziua în care și-au unit destinele și îi îndeamnă pe tinerii din ziua de azi să nu se grăbească atunci când își aleg sortitul şi să nu renunțe ușor la căsătorie.

 Evenimentul ”Nunta de Aur” a reunit nu mai puţin de 79 de cupluri la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Târgu Jiu. Patru preoţi au oficiat slujba de reînnoire a jurămintelor, iar naşi au fost primarul Florin Cârciumaru şi soţia acestuia, aşa cum obişnuiesc încă din 2004 când a fost organizat prima dată acest eveniment. Din 2004 până în prezent, Cârciumaru a năşit un număr de 900 de cupluri. ”Am avut astăzi 79 de cupluri, per total am ajuns la frumoasa cifră de aproximativ 900 de cupluri cununate de primarul municipiului de-a lungul anilor. Mă bucur că îi sărbătorim pe cei care au împlinit practic an de an 50 de ani de convieţuire. Sunt oamenii care au trecut în viaţă peste bune, peste rele și ne-au demonstrat tuturor că până la urmă căsătoria este un lucru sfânt în această lume și trebuie să arătăm respect față de aceşti oameni minunați”, a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

 Secretul fericirii

Familia Vîlceanu spune că cei 50 de ani de căsnicie au trecut prea repede. Au avut parte și de necazuri, și de bucurii, însă au rămas alături unul de celălalt. ”Prea repede au trecut acești ani, cu bucurii, cu împliniri și cu multe greutăți dar fiind consens și înțelepciune le-am trecut cu bine pe toate. Ne-am cunoscut la locul de muncă, suntem pe aceeași profesie și așa ne-am cunoscut. A fost o căsnicie fericită. Îi sfătuiesc pe tineri să se cunoască mai bine unul pe celălalt, prea repede tinerii de acum abandonează căsnicia. Mă gândesc că dacă s-ar cunoaște mai bine dinainte ar fi altfel”, a spus Melania Vîlceanu.

Secretul unei vieți împreună este înțelegerea și grija unuia față de celălalt. Oamenii își aduc aminte și astăzi cum s-au cunoscut și cum a fost nunta lor. ”Nu am crezut niciodată că o să facem acești ani împreună, dar iată că viața ne-a ținut împreună. De când mă știu mă trezesc la ora 4.30, îmi duceam copii la cămin, mă duceam la serviciu, îi luam când terminam, spălam, găteam. Soțul m-a ajutat mereu în gospodărie. Tinerii din ziua de azi au mari greutăți, nu au locuri de muncă și nu pot să-și întemeieze o familie”, a spus Elena Obrocea.

Cele 79 de cupluri care au sărbători nunta de aur au chefuit după slujbă la un restaurant din municipiul Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 5,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: