Cârciumaru răsuflă uşurat după clasarea dosarului: O decizie corectă!

Cinci şefi din cadrul Primăriei Târgu Jiu şi fostul primar Florin Cârciumaru pot răsufla uşuraţi. Procurorii anticorupţie au stabilit să claseze dosarul în care erau cercetaţi penal şi acuzaţi că au produs un prejudiciu de aproape patru milioane de lei Primăriei Târgu Jiu.

Procurorii au făcut cercetări cu privire la contractele pentru iluminatul ornamental al municipiului Târgu Jiu, în perioada 2010-2011. Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în urma unei plângeri penale. Verificările s-au bazat pe un control realizat de inspectorii ANAF spre sfârşitul anului 2016. Aceştia au constatat că s-ar fi produs un prejudiciu de 3,8 milioane de lei.

Tot atunci, cinci directori din primărie şi fostul primar, în prezent, senator, Florin Cârciumaru au indicaţi ca principalii vinovaţi. „Eu consider că este o decizie corectă, justă. Ăsta este adevărul adevărat. Nu s-a produs niciun prejudiciu. Instalaţiile de iluminat sunt în proprietatea primăriei. Oamenii au verificat, au analizat şi au decis. Nu pot să spun că nu am fost supăraţi, nemulţumiţi toţi cei care am fost implicaţi în actul de decizie de la vremea respectivă. Prin ceea ce am făcut, nu am făcut decât un lucru bun pentru oraş şi s-a demonstrat că decizia luată de noi a fost situată în cadrul legal şi că nu s-a produs niciun prejudiciu”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru.

Anul trecut, primarul Marcel Romanescu a emis dispoziţii pentru recuperarea prejudiciului. Acestea au fost scrise pe numele celor cinci şefi: directorul tehnic Marius Ionescu, directorul economic Narcisa Cristea, secretarul instituţiei Grigore Jianu, şeful de la Gospodărire Comunală, Ionuţ Jilăveanu şi şeful Serviciului Juridic, Constantin Răduţoiu, dar şi pe numele lui Florin Cârciumaru. După ce au primit soluţia de clasare, aceste documente devin nule.

Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: