Cârciumaru susţine teoria candidatului de 40 de ani

Cei mai importanţi lideri ai PSD Gorj au susţinut în declaraţii publice necesitatea unui candidat la Primăria Târgu Jiu apropiat ca vârstă de Marcel Romanescu. Un candidat de 40 de ani, care exclude din start posibilitatea ca actualul preşedinte al PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, să poată emite pretenţii.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, susţine teoria unui candidat de 40 de ani la Primăria Târgu Jiu, lansată acum ceva timp de deputatul Mihai Weber. „Trebuie să venim cu un om apropiat ca vârstă cu domnul Romanescu, trebuie să ne orientăm să fie o persoană care de-a lungul anilor a dat dovadă de spirit gospodăresc. Dacă acea persoană nu are spirit gospodăresc, nu trebuie să te încurci”, a spus Cârciumaru la TV Sud, precizând că „spiritul gospodăresc este înnăscut”.

Deputatul Weber, numărul 2 din partid, a vorbit de un candidat în jurul vârstei de 40 de ani: „Avem pretenţii mari şi persoane potrivite. Este o persoană relativ tânără, în jurul vârstei de 40 de ani. Are experienţa necesară”, a spus Weber, care pare să fi identificat persoane potrivită.

Deşi niciunul nu a dat nume, se spune că Florin Cârciumaru îl are în vedere pe actualul viceprimar Adrian Tudor, iar Weber pe directorul de la Polaris, Luis Popa. Presa a mai vehiculat şi numele lui Claudiu Manta.

Candidatul, ales prin sondaj

Florin Cârciumaru a explicat la TV Sud când şi cum va fi ales candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu: „Vom merge pe trei, patru, cinci orientări, posibili candidaţi pentru Primăria Târgu Jiu, pe care trebuie să îi identificăm până în toamnă. În toamnă aceste persoane vor fi introduse într-un sondaj făcut de o firmă de specialitate, în interiorul partidului, şi pe baza rezultatului sondajului să stabilim, într-o primă etapă, acest candidat, pe care mai departe să îl punem într-un sondaj cu contracandidaţii posibili. La finalul anului 2018 PSD să aibă unul, doi candidaţi cu şanse, care să fie pregătiţi în vederea campaniei din 2019. Persoana respectivă să conducă în 2019 campaniile pentru europarlamentare şi prezidenţiale”.

Cârciumaru a precizat că metoda a fost discutată cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, care a susţinut-o.

Vizualizări: 5,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: