Cârciumaru susţine transferul UM Sadu. Avertismentul primarului Bobaru!

Senatorul PSD Florin Cârciumaru e de acord ca Uzina Mecanică Sadu din Bumbeşti Jiu să treacă în subordinea Ministerului Apărării Naţionale. Ideea este agreată şi de autorităţile din Bumbeşti Jiu, însă primarul Constantin Bobaru atrage atenţia că uzina de armament ar putea pierde anumite contracte, în urma acestui transfer.

Din anul 2002, Uzina Mecanică Sadu este înregistrată ca societate comercială filială a Companiei Naționale ROMARM S.A, cu capital integral de stat. Aici lucrează circa 900 de salariaţi. Senatorul Florin Cârciumaru crede că uzina de  armament va beneficia de investiţiile necesare pentru retehnologizare dacă va ajunge sub tutela Ministerului Apărării. „Fondurile necesare investiţiilor nu au putut fi depistate de către foştii şefi ai ministerului în subordinea căruia se află (n.r. – Ministerul Economiei). De aceea, susţin, alături de mai mulţi colegi de-ai mei din PSD, ca UM Sadu să intre în subordinea şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale pentru că, în momentul de faţă, obiectul de activitate al uzinei constă în realizarea de produse şi asigurarea de servicii privind cercetarea, proiectarea, fabricarea şi comercializarea de muniţie de infanterie calibre NATO, precum şi calibre «Est», de armament de infanterie şi componente pentru acesta, dar şi elemente pirotehnice de iniţiere”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru.

Autorităţile locale din Bumbeşti Jiu cred că acest transfer ar fi avantajos pentru uzină, dar atrag atenţia parlamentarilor să cumpănească mai bine înainte de a aviza acest proiect. „Partea negativă a lucrurilor este că odată cu trecerea la Ministerul Apărării Naţionale, se pune deja problema cum se vor valorifica produsele care se fabrică în această industrie de apărare. UM Sadu are în acest moment o nişă de piaţă în lume, care nu se adresează doar componentei militare. În acest context trebuie analizată problema şi, discutând cu parlamentarii de Gorj, eu le-am spus să aibă în vedere acest lucru. Să sperăm că se vor găsi soluţii”, a comentat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a declarat că România vrea să devină un hub regional în industria de apărare, astfel încât să obţină comenzi şi din partea altor state din această regiune - de exemplu din partea Croaţiei. „România doreşte să investească în industria de apărare astfel încât să refuncţionalizăm foarte multe dintre capacităţile industriei de apărare, pentru că intenţia este ca România să devină un hub regional pentru industria de apărare”, a explicat Fifor.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: