Cardiologul Mălăescu a demisionat. Vezi motivele!

Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a rămas fără medic șef de secție după ce doctorul Ion Mălăescu și-a dat demisia. Situația este una complicată, spune conducerea spitalului, mai ales în ceea ce privește asigurarea gărzilor.

Pe secția Cardiologie a Spitalului Județean profesează șapte medici cardiologi, însă doar cinci dintre ei asigură linia de gardă, ceilalți doi având interdicție în a face gărzi din motive de sănătate. Problema gărzilor pare să fie și motivul pentru care șeful de secție Ion Mălăescu a renunțat la funcție, spune Tiberiu Tătaru, managerul unității medicale. ”Într-o primă instanță o să încerc să am discuții cu doctorul Mălăescu să revină asupra deciziei, pentru că motivația și reală și scrisă pe hârtie este aceea că linia de gărzi pe cardiologie se realizează cu mare dificultate, fiind un număr relativ mic de medici. Pe un medic nu poți să-l obligi să facă un număr prea mare de gărzi și atunci categoric intervin probleme. Eu sper să revină asupra situației, dacă nu, voi căuta o altă soluție”, a spus Tiberiu Tătaru, manager.

Stănculete: Am pledat ori pentru una, ori pentru alta
Medicul Vasile Stănculete, ginecolog de profesie, spune că situația este generalizată aproape în toate secțiile. ”Consider că la cei șapte medici cardiologi se pot face gărzile în spital. Dar, având în vedere că medicii, pentru un ban în plus, aleargă peste tot, își desfășoară activitatea și la spital, fac și gărzi și colac peste pupăză cabinetele particulare, care sunt cele mai importante. Nu sunt cel care atacă, dar se demonstrează că nu pot face față la atâta activitate. Nu poți să desfășori toate activitățile, eu întotdeauna am pledat ori pentru una, ori pentru alta”, a spus Vasile Stănculete, medic ginecolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Mălăescu: A devenit un stres fantastic
Ion Mălăescu, unul dintre cei mai buni cardiologi ai județului Gorj, a declarat însă, într-un interviu la Radio Infinit, că nu mai poate suporta stresul pricinuit de întocmirea graficului de gărzi și că s-a ajuns în situația de a apela la medicii interniști să facă gărzi la Cardiologie. ”Pentru mine a devenit un stres fantastic din luna iulie și până acum. A trebuit să fac eu cele mai multe gărzi, șapte sau opt gărzi pe lună. Trăiesc tot timpul spaima asta că nu pot să rezolv această problemă. Mi-am dat seama că nu am pe ce echipă să mă bazez, când nu mai ai echipă nu mai poți fi căpitan de echipă. La ora actuală se plătesc foarte bine gărzile, dar cât poţi să munceşti? Dacă situația rămâne la fel, probabil că într-un an sau doi mă voi retrage și din spital”, a spus medicul Ion Mălăescu la Radio Infinit.
ACCIDENT
În minivacanţa de 1 Decembrie, medicul Mălăescu a provocat un accident de circulaţie în Tg Jiu, rănind uşor doi pietoni. Medicul a mărturisit pentru un ziar local că se gândea tot la organizarea gărzilor. În plus, i-a sunat telefonul şi, deşi nu a răspuns, s-a uitat totuşi să vadă de unde este apelul.

Vizualizări: 22,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: