Cargo şi Trooper cântă la Transalpina Fest

Zona montană Rânca este gazda „Transalpina Fest”, evenimente ce vor avea loc în perioada 19-21 august. Vor concerta la Rânca trupele Cargo şi Trooper şi vor ave aloc concursuri de motociclete, buggy sau mountain bike.

Turiștii vor avea parte DE concursuri sportive (mountain bike, motociclete, buggy-cars), spectacole, dar și prezentarea de meșteșuguri populare, produse tradiționale și bucătărie ciobănească, propunându-le să petreacă un week-end de excepție în Gorj.

Trei zile de distracţie

Vineri, 19 august., după deschiderea oficială de la ora 17.00 vor susține concerte naistul Nicolae Voiculeț, Ansamblul folcloric „Maria Lătărețu”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” care are ca invitați de marcă pe artiștii Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș. Sâmbătă, 20 august, este ziua pasionaților de mountain bike, participanții întrecându-se în probe dificile pe traseu montan în cadrul concursului „Transalpina Bike Fest” dar și ziua motocicliștilor care vor circula în paradă până la Târgu Jiu, unde vor vizita Ansamblul Brâncușian „Calea Eroilor”. Seara se va încheia cu un concert rock în care vor evolua formațiile Trooper și Cargo. Duminică, 21 august, se vor desfășura concursurile de autocross buggy și Festivalul de folclor pastoral „Transalpina”, eveniment ce reunește formații folclorice din Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Runcu și Hunedoara. Pe parcursul celor trei zile turiștii pot vizita Târgul de meșteri populari și produse tradiționale din Gorj, Vâlcea, Argeș și Dolj,  organizat pe platoul din fața Muzeului Civilizației Montane, la intrarea în Rânca dinspre Novaci. Copiii dar și adulții se pot distra cu face-painting, mimi, tir cu arcul și airsoft.

Turiştii sunt îndemnaţi să caute locuri de cazare în localitățile apropiate Novaci, Baia de Fier, Polovragi sau chiar în Târgu Jiu, în cazul în care pensiunile şi cabanele din Rânca sunt ocupate.

Vizualizări: 852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: