Carne infestată cu E-coli, la un Carrefour din Târgu Jiu

Produsele din lapte şi carne din magazine, dar şi de la producători, au fost verificate la nivelul întregii ţări de inspectorii sanitar-veterinari. La un singur supermarket din ţară au fost probleme, fiind vorba de un Carrefour din zona Pieţei Centrale din Târgu Jiu, alimentul cu probleme fiind carne tocată. Au mai fost probleme şi la trei abatoare din Vâlcea, Sibiu şi Timiş.

Rezultatele acţiunilor cuprinse în Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală în perioada 03 octombrie - 14 octombrie 2016, au scos la iveală faptul că într-un supermarket din Târgu Jiu a fost depistată carne infestată cu Ecoli, expusă vânzării. Inspectorii sanitar-veterinari au reuşit să retragă doar două kilograme din carnea infestată, alte două kilograme de carne fiind deja consumate de cumpărători. „E vorba de patru kilograme de carne tocată de vită, care provine de la un abator din Vâlcea. Noi am recoltat probe, mai exact un kilogram de carne tocată, le-am trimis la Bucureşti pentru analize, o pungă am oprit-o pentru contraprobă şi până a venit rezultatul s-au vândut cele două care mai erau pe stoc. Am primit rezultatul, ne-am deplasat la faţa locului şi am dispus dezinfecţia”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Gorj.
Deşi a existat riscul infestării cu E-coli pentru gorjenii care au achiziţionat cele două pungi de carne tocată, directorul DSVA Gorj spune că nu s-au semnalat simptomele infecţiei. „Au trecut trei săptămâni de la achiziţionarea celor două pungi de carne tocată, care rămăseseră în magazin, dar până în prezent nu s-a semnalat nicio infecţie cu E-coli”, a precizat Nicolae Călescu.

Vizualizări: 2,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: