Cartelele anti-chiul, introduse în școli semestrul viitor

Cartelele anti-chiul vor intra în școlile din județul Gorj cel mai probabil în al doilea semestru al acestui an școlar. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj spune că la ora actuală Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului lucrează la o aplicație complexă prin care se va stabili o legătură permanentă cu toate școlile. După ce sistemul național de înregistrare va fi realizat, va intra în atribuția fiecărei unități de învățământ achiziționarea aparaturii de contabilizare a chiulurilor.

Reprezentanții IȘJ Gorj spun că se lucrează la implementarea unui sistem de pontaj instantaneu, la intrarea și la ieșirea din instituție, menit să contribuie la la realizarea unui sistem național de înregistrare, monitorizare și raportare a absențelor. ”Ministerul Educației lucrează la o aplicație complexă pentru a avea contact permanent cu unitățile de învățământ. Programul va contabiliza intrările și ieșirile din unitatea de învățământ. La nivelul județului Gorj, pentru a se ocupa de această parte vor fi delegați doi informaticieni”, spune Marius Staicu, inspector de specialitate. Nu numai elevii vor fi pontați prin acest sistem, ci și cadrele didactice. Conform îndrumărilor venite din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, termenul limită până la care inspectoratele școlare și toate unitățile de învățământ trebuie să introducă sistemul de monitorizare în instituții este începutul semestrului al doilea. ”Prioritate au unitățile de învățământ liceal și profesional”, afirmă Justin Paralescu, inspectorul școlar general din cadrul IȘJ Gorj. O dată ce sistemul va fi finalizat, școlile vor trebui să-și achiziționeze aparatura necesară. Costurile, spun reprezentanții ISJ Gorj, vor fi foarte mici și suportabile pentru toate școlile din învățământul gorjean. Valoarea aparaturii pentru o școală se va ridica la aproximativ 15 milioane lei vechi.

CHIULANGII

Situația absențelor elevilor gorjeni este chiar îngrijorătoare dacă se ia în calcul luna octombrie a acestui an, când numărul acestora a ajuns la  260.000, jumătatea dintre ele fiind motivate. Pe primul loc la chiuluri s-au aflat elevii de la liceul din Rovinari, cu peste 13.000 de chiuluri, cei de la Liceul Nr. 5, cu peste 12.000 de absențe acumulate într-o lună, urmați de cei de la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Bumbești-Jiu, cu aproape 8.000 de absențe acumulate.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: