Cârţu: Am avut Steaua în mână

Peste nouă mii de suporteri, record în acest retur pe stadionul Municipal,  Pandurii n-au reuşit în această etapă decât un egal chinuit, scor 0-0, echipa din Târgu Jiu având mai bine de 30 de  minute un om în plus pe teren.

Jocul nu a fost unul bun de nici o parte chiar dacă Pandurii au ajuns mai des la poartă, rezultatul fazelor de atac fiind acelaşi ca şi la meciurile precedente. A fost practic un meci de uzură în care Pandurii au încercat, mai ales în prima parte a sa să închidă orice culoar al Stelei spre poartă, reuşind foarte bine să consolideze atacul. E adevărat că Stanca nu a avut prea mult de lucru pentru că Steaua a avut un singur şut mai consistent pe poartă prin Bănel Nicoliţă.

Steaua nu a avut consistenţă în atac

Stoichiţă nu a reuşit să desfacă sistemul defensiv creat de gorjeni. deşi venise cu mari intenţii ofensive la Târgu Jiu, fiind nevoit la final să se mulţumească şi cu un punct care menţine Steaua în lupta pentru titlu. „N-am avut consistenţă în atac, n-am jucat, n-am putut dezvolta jocul pe benzi care era un atu al Stelei, n-am reuşit să ajungem în preajma careului poate doar la începutul meciului am avut câteva sclipiri dar după aceea ne-am stins şi am intrat în jocul lor”, declara tehnicianul roş-albaştrilor la final de meci din care consideră că nici o echipă nu a ieşit avantajată în vreun fel de acest egal. „Unii sunt mulţumiţi cu un punct dar dacă vrei să câştigi titlul trebuie să le iei pe toate trei. La fel şi Pandurii  care trebuie să joace toate meciurile pe muchie de cuţit şi să câştige cele trei puncte la orice meci”, este de părere antrenorul Stelei. Oaspeţii au rămas ultimele 30 de minute cu zece jucători pe teren după ce Ovidiu Petre a văzut cartonaş roşu la un fault dur asupra lui Rusu. Stoichiţă a apreciat faultul ca un atac întârziat şi nu i-a reproşat eliminarea lui Petre considerând că apărarea şi-a făcut datoria.

Cârţu: „Fotbalul nu se poate juca fără atacanţi”

Dacă atacul Stelei a fost aproape de zero, apărarea a funcţionat bine şi fundaşii oaspeţilor au ţinut Pandurii departe de poarta noastră şi i-au obligat să joace cu mingi lungi aruncate la bătaie. Chiar dacă oaspeţii au recuperat rapid aceste baloane, cei de la Pandurii s-au regrupat foarte repede şi i-au obligat să intre într-un joc poziţional care nu le-a convenit elevilor lui Stoichiţă. „N-a câştigat nimeni din acest meci. Eu unul sunt dezamăgit pentru că am avut în mână Steaua să batem şi să luăm trei puncte mari”, constata Cârţu după meci nemulţumit evident de rezultat, chiar dacă a luat un punct, dar şi de atacul echipei sale: „Am făcut 24 de puncte dar fotbalul nu se poate juca fără atacanţi. Atacanţii şi portarii sunt două posturi determinante în evoluţia unei echipe şi pot rupe echilibrul. Dar nu am ce să-i spun lui Raskovic, dacă am fi avut unul tot ca el care să fi avut aceeaşi determinare şi responsabilizare cum a avut el poate că cine ştie”.

A forţat atacul cu cinci jucători ofensivi

Evoluţia bună a pandurilor din prima parte a meciului, când fazele de poartă au fost destul de multe, ratate de Nalaţi, Raskovic şi Tremonti, nu a fost urmată de aceeaşi constanţă după eliminarea lui Petre când jocul gazdelor a fost mult mai slab. Imediat după eliminare, Cârţu a mutat şi l-a trimis pe teren pe Stromajer fiind normal să forţeze victoria când adversarul era în inferioritate. „Stromajer m-a dezamăgit la acest meci şi Hidişan, Kamara nu a jucat decât câteva minute dar mă aşteptam la altceva de la ceilalţi. Am avut aproape 30 de minute de superioritate în care aveam cinci jucători cu potenţial ofensiv pe teren, Hidişan, Raskovic, Stromajer, Orac şi Tremonti. Din păcate atunci când a venit şi superioritatea a lipsit luciditatea lor”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: