Cârţu îi recomandă lui Lucescu să fie dictator

Propus ca antrenor al Naţionalei de Silvian Cristescu, antrenorul pandurilor a luat ca pe o glumă respectiva declaraţie dar şi-a spus totuşi părerea faţă de ceea ce se întâmplă acum la echipa României. Sorin Cârţu nu crede că Naţionala are vreo şansă de a-şi reveni rapid pentru că jucătorii din ţară nu au valoare pentru a mai realiza vreo calificare. Referitor la escapadele lui Adrian Mutu, Cârţu şi-a exprimat părerea fără a-l acuza nici pe acesta prea dur dar nici pe selecţionerul Răzvan Lucescu căruia îi recomandă totuşi mai puţină democraţie şi mai multă dictatură.

Faptul că naţionala României e pe o pantă descendentă de câţiva ani buni, nu-l lasă indiferent pe antrenorul celor de la Pandurii. Cârţu condamnă oarecum libertatea jucătorilor care vin la naţională şi-l acuză pe selecţioner de prea multă democraţie. „În fotbal nu există democraţie. Aici este o mare greşeală a lui Răzvan. Fotbalul se face cu dictatură, o dictatură liber consfinţită pe care jucătorul trebuie să o accepte şi s-o înţeleagă. Democraţia la fotbal nu există. Dacă e democraţie se întâmplă ceea ce s-a întâmplat”, a declarat ieri Cârţu, care se ştie că e considerat cel mai „dictator” dintre antrenorii din România. 

Cârţu nu vede o calificare

Pentru a-şi întări spusele, Cârţu a dat exemplul Serbiei care a avut un antrenor de genul lui Lucescu junior şi echipa a ajuns printre cele mai slabe din Europa dar venirea lui Antici a readus Serbia în fotbalul mondial: „Şi la sârbi când au avut democraţie au avut probleme grave, dar când a venit Antici i-a pus cu botul pe labe pe toţi pentru că are metodele lui şi uitaţi-vă unde au ajuns. Şi acum ajungem să ne întrebăm cât sunt de superiori sârbii, iar fotbaliştii lor se înghesuie să vină în România. E un paradox dar aşa stau lucrurile. Sârbii trec printr-un moment bun iar noi mai dificil care din punctul meu de vedere se va prelungi, aşa cum văd eu şi cum simt şi cum am eu gura aurită. Asta este realitatea.”

Tehnicianul pandurilor e sceptic în privinţa unei noi calificări a României mai ales prin prisma lipsei de valoare a jucătorilor din ţară: „Nu ştiu când vom mai reuşi o calificare, pentru că e dificil şi nu văd nimic în perspectivă. Analizez mult şi nu văd calea de ieşire. Nu avem un atacant în România care să dea cu ambele picioare. Nu avem un jucător care să aibă să poată să scoată să-şi elimine un adversar din joc prin dribilng, la echipele noastre româneşti. Nu se găsesc. La noi sunt probleme de fond şi în interior trebuie rezolvate problemele”, a declarat Cârţu.

Cârţu: „Mutu e fotbalist dar trebuie pedepsit!”

Cazul Adrian Mutu a fost şi acesta pe larg comentat de antrenorul gorjenilor care cu crede că naţionala poate renunţa la el dar nici nu acceptă comportamentul acestuia: „Nu ştiu dacă Naţionala României este pregătită să renunţe la Mutu.  E bine că s-a luat măsura asta. Dar pentru ce a făcut ar merita o pedeapsă. Aşa pe viitor nu ştiu cum îşi revine şi ce nevoie mai ai de jucător dar trebuie pedepsit pe moment, trebuie luate nişte măsuri atât cu el cât şi cu alţii. Şi presa are o parte de vină pentru că ia apărarea unor jucători de fotbal, măcar să ia apărarea fotbaliştilor. Mutu e fotbalist dar trebuie pedepsit”.

Cârţu nu e chiar adeptul scoaterii lui Mutu din echipă la meciul de la Belgrad, caz în care, la rezultatul jocului, Lucescu ar fi fost atacat de toată lumea: „Şi dacă nu-l băga Lucescu la Belgrad pe Mutu şi mai era şi rezultatul care era, nimeni nu-i dădea dreptate lui Răzvan. Se spunea că e fotbalist că a mai făcut de astea. Primii care ar fi sărit sunt cei care îi dau acum în cap,  erau cei din fotbal, chiar din federaţie. La fotbalişti trebuie ţinută zăbala în gură şi prin cantonamente, altfel nu faci rezultate. Altfel rămâi că eşti băiat valabil, dar o să ai probleme în antrenorat dacă continui aşa”.

Condescu îl apără pe Răzvan Lucescu

Susţinător al conducerii FRF în trecut, preşedintele echipei  Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, îl acuză pe Mircea Sandu de situaţia actuală a fotbalului românesc: "Fotbalul românesc trebuie restructurat din temelii. Tot ce s-a întâmplat este din cauză că există societăţi comerciale care fac orice altceva în afară de a avea grijă de fotbalul românesc. Eu cred că răul e în FRF şi la LPF.”

Condescu propune o restructurare de la bază a fotbalului începând de la copii şi juniori: „Dacă nu se va lua de la bază, de la copii şi juniori şi nu se vor pune bazele unei reconstrucţii care să dureze vreo 10-15 ani, nu vom face nimic.  Nu are nici o vină Răzvan Lucescu, asta e selecţia pe care poate să o facă. Toţi cei implicaţi în fotbal avem vina noastră. Am văzut că se încearcă să se arunce dezastrul asupra presei. Eu cred că presa e sanitarul unei societăţi, pentru că deratizează tot”, a spus Condescu.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: