Casa de Cultură intră în reparaţii, cu noi administratori

Casa de Cultură a Sindicatelor va fi administrată de către Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu. În acest sens, consilierii judeţeni au aprobat o asociere între cele două instituţii pe o perioadă de 15 ani. Prin Acordul încheiat, municipalitatea şi autorităţile judeţene se obligă să suporte cheltuielile de întreţinere şi să se îngrijească de conservarea imobilului. Ion Călinoiu a precizat că prima măsură pe care o va dispune va fi asigurarea încălzirii clădirii Casei de Cultură a Sindicatelor.

Aleşii judeţului au aprobat, în şedinţa de vineri, încheierea unui Acord de asociere între Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj în vederea preluării în administrare a Casei de Cultură a Sindicatelor pentru o perioadă de 15 ani. Cele două instituţii vor forma o asociaţie fără personalitate juridică, aceasta urmând să funcţioneze în baza unui Acord. Potrivit acestuia, municipalitatea şi Consiliul Judeţean se obligă să se îngrijească de conservarea imobilului, să asigure paza, să execute lucrările de reparaţii curente şi capitale şi să suporte cheltuielile de întreţinere.

O altă condiţie esenţială pentru a putea administra imobilul este aceea de a-l restitui liber de sarcini, la încetarea contractului. Casa de Cultură a Sindicatelor va fi preluată de la Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România, proprietarul de drept al clădirii. Trebuie menţionat faptul că imobilul a fost la un pas de a fi scos la vânzare din cauza datoriilor de peste 8 miliarde de lei vechi pe care Casa de Cultură a Sindicatelor le are către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu şi către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj.

Centrala termică nu a funcţionat niciodată

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că intenţionează să renoveze clădirea şi să-i asigure funcţionarea la cele mai înalte standarde. Preşedintele Ion Călinoiu a precizat că prima măsură pe care o va impune va fi aceea de a asigura încălzirea clădirii. “După definitivarea regulamentului de funcţionare al imobilului vă voi prezenta un grafic de realizare al lucrărilor. Vom avea căldură în cel mult o săptămână. O să primească sarcină în acest sens Ansamblul “Doina Gorjului”, care deja este în clădire. Vom lua legătura cu un agent autorizat şi vom verifica instalaţia termică. Din câte ştiu eu, Casa de Cultură a Sindicatelor are centrală nouă, însă ni s-a spus că până acum nu a funcţionat din cauză că nu au avut posibilitatea să facă o verificare tehnică şi să fie autorizată de către ISCIR”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: