Casa preotului de la Drăguţeşti s-a făcut scrum

Casa preotului Pantelimon Birceanu din satul Cârbeşti, comuna Drăguţeşti s-a făcut scrum, după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Încercând să-şi salveze lucrurile preoţeşti dintr-o cameră, preotul a fost cuprins şi el de flăcări. Acesta a ajuns la spital cu arsuri la nivelul feţei şi cu părul ars. Din fericire, starea sa de sănătate nu pune probleme deosebite.

Se pare că preoteasa fierbea o oală în curtea casei, iar din cauza vântului care sufla cu putere, scânteile au ajuns până la podul casei şi acoperişul locuinţei s-a aprins imediat. În zadar au încercat vecinii să dea o mână de ajutor, cărând apă cu găleata pentru a stinge incendiul, pentru că în câteva minute tot acoperişul ardea. Încercând să salveze lucrurile preoţeşti pe care le avea acasă, preotul s-a băgat după ele prin foc, însă a fost şi el cuprins de flăcări imediat. Când a ieşit din casă avea faţa şi părul arse. Acesta a fost imediat preluat de un echipaj al salvării sosit la faţa locului şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Târgu Jiu.

Tot satul a sărit în ajutorul familiei preotului şi au scos din casă mobila şi hainele acestora, însă mare parte din ele au ars. „Am scos un dulap, am scos recamier şi nişte haine, dar nu am avut timp pentru că focul s-a extins cu repeziciune şi nu am mai putut să le scoatem toate”, mai spune o vecină.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au intervenit cu două autospeciale la stingerea incendiului, operaţiune extrem de dificilă, recunosc aceştia. Intervenţia echipelor de pompieri a durat aproape o oră jumătate.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: