Căsătorii la Poarta Sărutului şi pentru cuplurile din afara oraşului

Primăria Târgu Jiu va oficia şi în acest an căsătorii la Poarta Sărutului. Reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă ca numărul cererilor să crească întrucât noul Cod Civil permite şi cuplurilor din afara oraşului să-şi unească destinele sub opera lui Brâncuşi. Fiecare pereche de îndrăgostiţi va primi din partea autorităţilor flori, şampanie şi tort.

Cuplurile care nu au domiciliul în Târgu Jiu se pot căsători la Poarta Sărutului, în noaptea de Revelion. Potrivit noului Cod Civil oficierea căsătoriilor într-o anumită localitate nu mai este condiţionată de domiciliul viitorilor soţi. Aceştia îşi pot depune documentele, la Serviciul de Stare Civilă în perioada 19-23 decembrie. “Anul trecut, în noaptea de Revelion, au fost oficiate, la Poarta Sărutului, 20 de căsătorii. Ne aşteptăm ca în acest an numărul cererilor să crească întrucât noul Cod Civil permite căsătoriile în altă localitatea decât cea de domiciliu”, a confirmat Laurenţiu Dan, directorul Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.

Pentru a putea fi căsătorite cuplurile trebuie să depună, pe lângă actele şi identitate şi certificatele medicale. Potrivit noului Cod Civil în actele medicale trebuie să fie făcută expres menţiunea: “Se poate căsători” sau “Nu se poate căsători”. Acestea sunt valabile 14 zile. De asemenea, tinerii vor trebui să aleagă, încă de la început, regimul matrimonial al bunurilor, dobândite în timpul căsătoriei. “Dacă soţii hotărăsc ca bunurile pe care le vor avea în timpul căsătoriei să fie proprietate comună, vor declara pe cererea prin care solicită oficierea căsătoriei; dacă doresc ca bunurile să fie administrate separat, fiecare dintre soţi să aibă partea lui bine determinată, mai întâi aceştia se vor adresa unui birou notarial, unde vor da o declaraţie notarială în acest sens, document obligatoriu în momentul în care vor depune documentele pentru oficierea căsătoriei”, a mai precizat Laurenţiu Dan.

Taxa pe care cuplurile trebuie s-o plătească municipalităţii este de 400 de lei.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: