Case ameninţate de ape la Bustuchin

Este pericol de inundaţii în localitatea Bustuchin. Râul Amaradia ameninţă trei gospodării. Primarul Ion Ciocea i-a cerut sprijin şefului de la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, pentru că este nevoie urgentă de intervenţii în zonă.

Ploile din ultima perioadă au făcut râul să iasă din matcă şi apa să ajungă foarte aproape de câteva gospodării. Sunt trei case în pericol de a fi inundate. „S-a dus Amaradia aproape de casele unor cetăţeni. Am fost la Ape să cer sprijin. A ajuns la 20-30 de metri distanţă de primele case. Sunt trei gospodării în pericol. Am solicitat comisie de la Ape la Bustuchin. Acolo trebuie o investiţie gândită de un proiectant. Malurile trebuie consolidate. Trebuie intervenit rapid pentru că se macină malul. Sunt trei gospodării care trebuie protejate”, este avertismentul primarului Ion Ciocea.

O comisie de la SGA a mers la faţa locului şi urmează să stabilească lucrările de care este nevoie în zonă. „Este nevoie de bani. Ion Călinoiu trebuie să se zbată. De-aia e director! Trebuie mulţi bani. Noi îi punem pe hârtie, el trebuie să răspundă. După ce va verifica acea comisie, va lua o decizie pentru prinderea pe investiţie a acestor alunecări şi a acestor lucrări”, a mai explicat edilul din Bustuchin.

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: