Câştigătorii preselecţiei pentru festivalul de cântec francofon

Preselecţia regională pentru ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional de Cântec Francofon „Chants, sons sur scène” a avut loc în week-end la Târgu Jiu. Juriul festivalului, alcătuit din profesoarele Liliana Oniga şi Raluca Lăpădat şi artistul francez Pierre Donoré, a acordat mai multe premii.

Jessica Lăzărescu, elevă la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, a primit premiul I la categoria 13-15 ani, pe locul al doilea fiind Teodor Văduva de la Liceul Tehnologic Bîlteni, iar pe al treilea Angela Maria Mogoşanu de la Şcoala Gimnazială  „Pompiliu Marcea”. Menţiune a primit Iulia Alexandra Orvas de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, premiu special pentru interpretare  - Andreea Croitoru de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, iar premiul special pentru dicţie i-a revenit Sorinei Gabriela Filip de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”.

Maria Cristiana Drăghia a primit premiul I la categoria 16-17 ani, aceasta fiind elevă la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru. Pe locul al doilea a fost Ema Maria Burduhosu de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, iar pe locul al treilea Luiza Ciudin de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. A fost acordată o menţiune Adrianei Topoloagă de la Liceul Tehnologic Baia de Fier, un premiu special pentru interpretare pentru Cristiana Alexandra Strinu de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” şi un premiu special pentru performanţa punerii în scenă Anastasiei Popescu de la Liceul Teologic Târgu Jiu.

Au fost acordate premii şi la categoria 18-25 de ani, astfel: premiul I - Evelyn Estera Voicu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, premiul al II-lea - Ionela Claudia Popescu de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, premiu de popularitate - Sorina Gabriela Filip de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Pe lângă cei 30 de concurenţi care au evoluat în concurs, elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” au încântat publicul cu melodii în limba franceză, interpretate de corul elevilor din clasele V-VII,  pregătit de profesoarele Loredana Stoian şi Camelia Popescu.

De asemenea, publicul a putut urmări o adaptare după piesa de teatru „Voyage organisé” de Hanok Levin, în interpretarea elevilor clasei a XI-a B din Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, pregătiţi de prof. Loredana Stoian.

Elevii Raul Bajmatără şi Robert Petrescu au creat o pagină web unde susţinătorii concurenţilor şi-au putut vota favoriţii, în vederea acordării premiului de popularitate.

În încheierea festivalului, muzicianul francez Pierre Donoré a susţinut un concert foarte apreciat de public.

Organizatorii evenimentului au fost Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Institutul Francez din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria  Municipiului Târgu Jiu, Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni - Filiala Gorj, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu şi  Asociaţia Părinţilor Elevilor din cadrul CNTV.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: