Cât a costat trădarea lui Angheloiu?

Liberalul Radu Angheloiu a trădat partidul din care face parte pentru că avea datorii către PSD, susţin colegii acestuia de partid. Un schimb de terenuri dubios cu Primăria Târgu Jiu, un loc de muncă bun pentru fiul său, un altul pentru soţie, despăgubiri de la Fondul Proprietatea, ar fi doar câteva din avantajele de care a beneficiat Angheloiu de când este subalternul lui Călinoiu.

Angheloiu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj în vara anului 2008, după alegerile locale, în urma unui protocol încheiat de PNL cu PSD. Între timp, liberalii au decis să schimbe majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj printr-o alianţă cu PDL şi PNL, dar Angheloiu a fost singurul liberal care nu a respectat decizia propriului partid şi a susţinut candidatul PSD.

Radu Angheloiu a răspuns ieri, în emisiunea Provocare la adevăr difuzată la Gorj TV, cu privire la datoriile pe care le are către PSD. Astfel, la doar câteva săptămâni de la numirea lui Angheloiu la şefia CJ Gorj, liberalul şi-a rezolvat un schimb de terenuri cu Primăria Târgu Jiu, după ce ani în şir nu fusese luat în calcul de angajaţii respectivei instituţii. Angheloiu a dat un teren agricol şi a primit în schimb o parcelă lângă Şcoala Generală nr. 13, pe care şi-a ridicat o preafrumoasă vilă. „Aveam dreptul la acest schimb”, a susţinut Angheloiu, care a respins ipoteza că le-a rămas dator consilierilor locali PSD cu votul cărora s-a făcut schimbul. Pentru un alt teren aflat într-o zonă neconstruibilă, a fost despăgubit de Fondul Proprietatea cu peste un miliard de lei vechi, în timp ce zeci de mii de români îşi aşteaptă rândul.

Tot în 2008, fiul lui Angheloiu a fost angajat la CE Rovinari, iar soţia sa a devenit director la un liceu din Târgu Jiu, dar Angheloiu spune că cei doi nu au beneficiat de sprijin politic. „Am fost în consiliul de administraţie al CE Rovinari până în iunie 2008, nu mai ţin minte exact dacă fiul meu s-a angajat în această perioadă. Ştiu că a susţinut un concurs pe post în acel an. Iar numirea soţiei nu are conotaţii politice, pentru că aceasta nu este membră de partid”, a spus Angheloiu.

Radu Angheloiu a mai spus că nu l-ar surprinde că fie dat afară din PNL, dar consideră că a respectat linia politică a partidului din care face parte.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: