Cât costă o vacanță de Paște la Rânca

Cabanierii din Rânca fac pregătiri pentru vacanța de Paște. Oaspeții vor fi primiți cu preparate tradiționale. Prețurile pentru un sejur la munte sunt aproape aceleași ca și anul trecut. La cele mai multe pensiuni, în jur de 500 de lei costă trei zile la Rânca. În preț, este inclusă și masa festivă.

Mai sunt două săptămâni până la Paște și cabanierii din Rânca au început deja pregătirile pentru a-și întâmpina turiștii ca la carte. Vremea este de partea lor. A nins, s-a depus un strat nou de zăpadă și ninsorile vor mai continua și în următoarele zile.

Pe masă, turiștii vor avea ouă roșii, miel la proțap, dar și preparate din carne de porc. „Vremea e ca de iarnă, dar vine Paștele așa că o să combinăm sărbătoarea și peisajul frumos de afară. Vom avea ouă roșii, drob, pască, miel la cuptor, miel la proțat și, bineînțeles, carne de la garniță pentru pofticioși. Va fi muzică. Masa festivă va costa 120 de lei, iar o cameră va fi între 80 de lei, la pensiune, și 100 de lei, la hotel. Copiii sub 7 ani au gratuitate. Sperăm că și pârtia M 1, din centrul stațiunii, va fi funcțională de Paște, iar iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia și se vor putea bucura de ultimele zile din acest sezon”, a spus Constantin Pănescu, liderul Asociației Cabanierilor din Rânca.

Locuri libere mai sunt în pensiunile și hotelurile din Rânca. Cabanierii speră ca iarna târzie să atragă mai mulți turiști în zonă. Cert este că fiecare pensiune va pregăti bucate alese pentru oaspeți. „Vom avea berbecuț la proțap, drob de miel, borș de miel cu turtă țărănească, păstrăv afumat cu mămăliguță, sărmăluțe, ouă roșii, cozonac. Cazarea este 160 de lei pe noapte, iar meniul îl stabilește fiecare turist în parte”, ne-a spus George Dinu, administratorul unui hotel din Rânca. (M.M.)

Vizualizări: 2,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: