Cât e şpaga pentru un loc de muncă în minerit

Sătenii din Negomir, care vor fi strămutaţi de Complexul Energetic Oltenia, preferă să primească un loc de muncă în minerit, decât bani pentru gospodăriile lor. Oamenii vor să lucreze însă la complex, nu la „firmele de hoţi ale sindicatelor”, după cum le-au spus aceştia directorului Vasile Ogârlaci, venit să le afle păsurile. Pentru că a fost şi presa de faţă, sătenii s-au plâns de faptul că unii directori din minerit cer 200 de milioane de lei vechi pentru o angajare. Vasile Ogârlaci a ajuns la concluzia că firmele prestatoare „s-au dus naiba”.

Oamenii din comuna Negomir, pe lângă despăgubiri băneşti sau case, vor să lucreze în cadrul Complexului Energetic Oltenia după ce vor fi strămutaţi. Cu aceste probleme au venit gorjenii în faţa lui Vasile Ogârlaci, director Divizia Minieră, căruia i-au cerut locuri de muncă la CEO, nu la firmele prestatoare. „Vrem să ne angajaţi la complex sau în carieră nu la firmele sindicatelor, unde sunt numai hoţi. Se pot face angajări, dar numai pe bani şi pe pile. Se angajează oameni din alte comune şi noi suntem lăsaţi de izbelişte. Eu am cerere făcută de şapte ani”, s-a plâns un localnic.

Şanse mici de angajare în complex

Vasile Ogârlaci le-a ascultat doleanţele şi a încercat să le explice că nu sunt şanse prea mari să fie angajaţi în cadrul CEO, însă la Minprest s-ar putea crea câteva locuri de muncă. A ţinut să sublinieze şi faptul că vrea să angajeze bărbaţi, nu femei cu manichiura făcută, pentru că s-a săturat de reprezentantele sexului frumos care sunt şi aşa prea multe în domeniu. ”La Minprest se poate găsi ceva. Avem nevoie de oameni care să muncească, pentru că de femei cu lopata în mână şi cu manichiura făcută ne-am cam săturat, pentru că sunt destule pe acolo. În cadrul Diviziei Miniere numărul locurilor de muncă bugetate este de 13.037 şi aproape sunt ocupate. Dacă nu sunt bani, nu putem face angajări. Cereri sunt foarte multe. În 2013 o să cerem mărirea bugetului Minprest, pentru că este societatea noastră, avem 95% din acţiuni acolo şi a fost preluată de noi cum a fost la SNLO. Altă dată nimeni nu voia la Olservmin şi voia la Minprest, că totul era sigur. Acum, pentru că şi acolo s-au cam stricat lucrurile din cauza managementului prost, a scăzut şi reputaţia acestei întreprinderi. Acum nimeni nu mai vrea să lucreze nici la Minprest, nici în altă parte, pentru că toţi vor la CEO. În afară de noi ca întreprindere, restul nu mai au credibilitate. S-au dus naiba toate firmele sindicatelor”, a declarat Ogârlaci.

Cu 200 de milioane se cumpără un post

Oamenii nu au mai putut răbda şi au strigat în faţa lui Ogârlaci faptul că li s-au cerut sute de milioane de directorii din minerit pentru o angajare. „Toţi cer câte 200 de milioane Dacă te duceai la Rovinari îţi cerea 200 de milioane, dacă te duceai la domnul Gârjoabă la Turceni îţi cerea 200 de milioane. Păi dacă aveam 200 de milioana ţineam fata acasă, nu o angajam la Sind, la o întreprindere de hoţi. Ar trebui să le tăiaţi capetele la escrocii ăştia”, au strigat sătenii.

Contactat telefonic, Corneliu Gârjoabă a negat acest lucru.”Nu este nimic adevărat. Cine este, să vină să probeze. Nu mi-a trecut niciodată prin cap aşa ceva. Poate cineva rău intenţionat a spus asta. Mă mir, pentru că eu am ajutat multă lume. Nu pentru angajare, aşa în general în activitatea mea. Nu s-a întâmplat aşa ceva. E prima dată când vă aud”, a negat Gârjoabă acuzaţiile.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: