Câte angajări s-au făcut în acest an în Gorj

Peste două mii de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în primele patru luni ale acestui an. În plus, numărul persoanelor fără un job este la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Agenţia de Şomaj organizează cursuri de formare şi speră ca numărul celor care nu au un loc de muncă să scadă şi în perioada următoare.

Dacă la sfârşitul lunii aprilie 2017, în Gorj, figurau 11.339 de persoane pe lista şomerilor şi o rată de 8,24%, în acest an, cei de la Agenţia de Şomaj anunţă că numărul s-a redus la jumătate. În prezent, 6.816 persoane se află în evidenţele instituţiei. „Au fost încheiate, până acum, 2.340 de contracte de muncă din totalul de 6.000 cât am prognozat. Planul de ocupare este realizat 117%. Au fost acordate 117 prime de activare şomerilor neindemnizaţi care au fost încadraţi cu contract de muncă pe o perioadă mai mare de 3 luni, prima cu valoarea de 500 lei pentru fiecare persoană”, a explicat directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

În plus, AJOFM organizează 11 cursuri de formare. unde peste 200 de şomeri învaţă o meserie care le-ar putea asigura şi un loc de muncă. „Avem un plan să organizăm 35 de cursuri la care să vină 760 de persoane. Avem 11 cursuri la care sunt cuprinşi 235 de şomeri, din care 172 au statut de şomer indemnizat şi 63 neindemnizat. Avem cuprinse persoane care au acces mai greu pe piaţa muncii: patru persoane eliberate din detenţie şi 120 de persoane cu domiciliul în mediul rural. Important este să se angajeze în urma acestor cursuri. Avem deja, după primele patru luni, 190 de absolvenţi de cursuri care s-au încadrat din totalul de 400 cât avem prognozat pe tot anul. Suntem peste plan şi sper că vom rezolva. Avem realizate şi organizate acele 11 cursuri în meseriile de brutar, cameristă, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, operator prelucrare date, sudor”, a mai declarat Chiriac.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: