Câte voturi a câştigat Dan Diaconescu în prima zi de campanie la Târgu Jiu

Dan Diaconescu a avut joi şi vineri primul contact cu electoratul, de când este candidat pe colegiul 6 Târgu Jiu, unde va lupta cu Victor Ponta. Campania lui DD va fi diferită de ceea ce au văzut târgujienii până acum. Măcar şi pentru faptul că este transmisă minut cu minut pe OTV, fiind astfel cea mai transparentă campanie electorală din câte s-au văzut, la care au acces şi adversarii politici. Dan Diaconescu şi-a găsit deja 200 de „consilieri”, oameni care l-au aşteptat vineri dimineaţa la sediul partidului. A urmat o plimbare prin Obreja, fieful care părea de nepătruns al PSD, unde „domnu Dan” a primit asigurări de la zeci de romi că îl vor ajuta să dea cu Ponta de pământ.

Cei mai mulţi politicieni fac eforturi uriaşe să ajungă la electorat. Organizează evenimente, mese, folosesc din plin structurile partidului. Ceea ce va face şi Dan Diaconescu, după cum a povestit serile trecute la OTV. Dar, pe lângă faptul că va merge el la electorat, a avut plăcuta surpriză să vadă că a venit electoratul la el. Astfel, la lansarea de joi seara, care a avut loc la restaurantul Bon Mariage, cele 600 de locuri pregătite de organizatori s-au dovedit insuficiente pentru cei aproape o mie de membri şi simpatizanţi PP-DD veniţi din tot judeţul. Iar vineri dimineaţa, cu noaptea în cap, zeci de gorjeni aşteptau deja la uşa partidului să îşi spună ofurile lui Dan Diaconescu.

Şi-a câştigat electoratul oferind carnete de partid

Pe parcursul a câteva ore, Dan Diaconescu a semnat 200 de carnete de partid târgujienilor care au venit să îl vadă. Pe cei care locuiesc în colegiul 6 Târgu Jiu i-a numit consilierii lui personali. Cu toţii i-au promis că vor reveni în această săptămână la sediul de campanie cu încă 10 susţinători. Mai mult, toţi au acceptat să îşi pună la balcoane sau pe case bannere cu mesajul: „Şi eu votez Dan Diaconescu!”. Interesant este că oamenii nu au cerut nimic, doar s-au plâns de abuzurile justiţiei, ale funcţionarilor primăriei, de pensiile mici şi de lipsa locurilor de muncă.

A promis redeschiderea fabricilor şi dublarea pensiilor

„Am lucrat la Fabrica de Pâine şi după 20 de ani de muncă am rămas pe drumuri. Nu am cu ce trăi, iar pentru a beneficia de subvenţie la căldură trebuie să nu am găini şi drujbă de tăiat lemne. Am cumpărat ce am putut pe vremea când aveam serviciu. Acum ce să fac cu ele, să le vând pentru a putea să iau ajutor de încălzire a locuinţei?”, a întrebat o târgujiancă. Dan Diaconescu a promis că va redeschide fabricile care au funcţionat în Târgu Jiu înainte de Revoluţia din 1989. „Nu înţeleg cum într-un oraş în care primarul e la al patrulea mandat toate fabricile au fost închise. Când vom veni noi la putere se vor îndrepta lucrurile. Vom avea fabrici de pâine, de sticlă, de cărămidă aşa cum era cândva. Nu mai aveţi mult de răbdat, în decembrie va avea loc revoluţia violet care va înlătura culoarea roşie de la putere. Din banii pe care vi-i fură acum Guvernul vom dubla salariile bugetarilor şi pensiile”, a declarat Dan Diaconescu.

A dormit în gară în aşteptarea lui DD

Un pensionar din Brad a dormit o noapte în gara din Târgu Jiu pentru a putea vorbi cu liderul Partidului Poporului. Acesta a cerut ajutorul lui Dan Diaconescu ca să-şi poată aduce fiul înapoi în ţară. „Am venit de la Brad şi am dormit noaptea trecută în gară. Am auzit de la televizor că veniţi la Târgu Jiu şi vreau să stau de vorbă cu dumneavoastră. Am un băiat inginer în petrochimie. A terminat trei facultăţi. La Facultatea de la Iaşi a făcut şi o inovaţie. E plecat din ţară. Lucrează în Kazahstan, la o firmă care se ocupă cu extracţia ţiţeiului. E plătit bine, dar eu îl văd o dată pe an. Dacă ar avea de muncă în ţară ar fi lângă mine şi şi-ar întemeia o familie aici. E singurul meu sprijin şi vă rog faceţi ceva pentru tinerii care sunt nevoiţi să muncească în străinătate”, a cerut Ioan Chifor. 

MEMBRI

Dan Diaconescu a completat adeziuni şi a împărţit carnete de membru de partid. „Avem 14.000 de membri. Toţi au adeziuni, însă de acum vor avea şi carnete de membru de partid”, a declarat Diaconescu.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: