Câteva lucruri despre sărut. Știai că trăiești mai mult dacă-ți săruți soția dimineața?

Ce înseamnă să săruți bine? Cercetătorii susțin că 59% dintre bărbați și 66% dintre femei au încheiat o relație pentru că cineva a sărutat prost. Sărutul este important și pentru că oamenii își amintesc mai bine primul sărut decât prima experiență sexuală. În plus, dacă îți săruți soția dimineața trăiești mai mult, arată un alt studiu.

Psihologul John Bohannon de la Universitatea Butler a constatat că cei mai mulți dintre noi ne putem aminti 90 la sută din detaliile unui prim sarut romantic. La acest studiu au participat cinci sute de oameni.

De asemenea, un studiu pe zece ani, efectuat în Germania, în cursul anilor 1980 a descoperit ca bărbații care și-au sărutat soțiile lor înainte de a pleca la muncă au trăit, în medie, cinci ani mai mult, câștigând 20 la 30 la sută mai mult decât colegii care au plecat fără un pupic rămas bun. Cercetatorii au mai spus că soțul care nu își sarută sotia înainte de a pleca dimineața este predispus la accidente de mașină, cu 50 la sută față de cel care își sărută soția. Psihologii nu cred că e sărutul în sine, ci mai degrabă faptul că cei care își încep ziua cu un sărut au o atitudine pozitivă, ceea ce duce la un stil de viață mai sănătos.

Sărutul contează mult mai mult la femei decât la bărbați. Femeile decid dacă un bărbat este un potențial partener sau mențin o relație dacă sunt mulțumite de sărut. Bărbații, pe de altă parte, sunt mai interesați de aspectul feței și al corpului și mai puțin de sărut.

Câteva sfaturi pentru femei. Deschide gura mai mult. Cercetările au arătat bărbații preferă pupici cu mai multă acțiune, cu limba. Un alt sfat ar fi să luați inițiativa.

Sfaturi pentru bărbați. Nu-i băga limba pe gât. Aceasta a fost cea mai frecventă plângere femeilor. Femeile tind să se bucure de un sărut mai mult atunci când nu a fost sufocant.

Foarte important. Igiena precară poate ucide momentul înainte de a începe chiar.

Vizualizări: 2,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: