Câteva sfaturi pentru a recunoaște mierea contrafăcută

Mierea este un ingredient valoros și de neînlocuit, însă pe piață au apărut și produse contrafăcute. Iată câteva indicii ca să recunoști mierea adevărată și nu-ți irosești banii. În primul rând trebuie să știi că mierea de calitate costă, astfel că dacă te bucuri că ai cumpărat miere ieftină din supermarket să știi că e posibil să nu fi achiziționat miere pură.

O cercetare în acest domeniu a oferit o serie de constatări alarmante cu privire la miere. Mai exact, ei au descoperit că 76% dintre toate tipurile de miere disponibile în supermarketuri au fost supuse ultrafiltrării. Acest proces îndepărtează impuritățile, cum ar fi urme de ceară, dar și polenul. Potrivit producătorilor, acest proces este necesar pentru a prelungi termenul de valabilitate a produsului și pentru a preveni "cristalizarea". Cu toate acestea, cei care consumă miere știu în mod regulat că polenul este extrem de important și benefic.

Miierea chinezească, mai spun cercetătorii, este contaminată cu antibiotice ilegale și metale. Mai mult decât atât, există și tipuri de miere de albine, combinate cu glucoză.

Mierea falsificată poate fi recunoscută astfel:

1.       Dacă mierea nu se “zaharisește” în timp, atunci nu este pură. De asemenea, mierea pură se cristalizează și dacă e păstrată în frigider.

2.       Citește etichetele:  în cazul în care conține glucoză sau sirop de porumb nu cumpăra.

3.       Mai poți verifica puritatea mierii dacă adaugi câteva picături de iod într-un pahar de apă și se adaugă miere după aceea. Mierea ta a fost falsificată cu făină sau amidon, în cazul în care acesta devine albastru.

4.       Sau poți adauga câteva picături de oțet într-un pahar de apă cu miere. În cazul în care acest lucru creează spumă, miere a fost falsificată cu ipsos.

5.       Pune o lingură de miere într-un pahar cu apă. În cazul în care mierea nu se dizolvă este pură. Mierea falsificată sau de slabă calitate se dizolvă în apă.

6.       Arde mierea cu fosfor sau cu un chibrit și dacă se aprinde atunci este miere în stare pură.

Acum că știi cum să verifici dacă mierea este pură, scrie-ne, ai cumpărat miere falsificată, de unde și ce firmă?

Vizualizări: 3,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: