Câţi bani învârt sindicatele din CEO. Cine are profit şi cine are pierdere!

Sindicatul Mine Energie Oltenia este organizaţia cu cei mai mulţi bani din CE Oltenia, având şi cei mai mulţi membri. Potrivit situaţiilor financiare publicate pe Ministerul Finanţelor, cele mai multe sindicate sunt pe pierdere, dar sunt şi unele care nu şi-au depus aceste documente de ani de zile. Cert este că unele sindicatele au venituri de sute de mii de lei pe an, dar cheltuieli şi mai mari.


Sindicaliştii sunt primii care vorbesc în termeni duri de pierderile de la CE Oltenia şi managementul defectuos al companiei energetice, însă nici ei nu sunt buni manageri ai cotizaţiilor membrilor de sindicat. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, multe dintre sindicate au încheiat anul 2015 cu deficit. Unele organizaţii sindicale, precum cele din zona Motru, nici nu au depus actele sau nu au fost urcate pe Internet.

Căldăruşe - mulţi bani, Iovan - cheltuitor
Sindicatul Mine Energie Oltenia din Rovinari, condus de Gabriel Căldăruşe, este cel mai bogat sindicat, având în 2015 venituri 933 de mii de lei. Cheltuielile nu au depăşit veniturile, astfel că SMEO a înregistrat un profit de 28 de mii de lei, dar şi datorii de 16 de mii de lei.
Următorul sindicat cu cei mai mulţi bani din cotizaţii este Energia Turceni, condus de Eugen Iovan. Chiar şi aşa banii nu i-au ajuns lui Eugen Iovan. În 2015 acesta a avut venituri 506 de mii de lei, dar cheltuielile au fost mai mari cu 168.652 de lei, sumă ce apare ca deficit.
Un alt sindicat din Federaţia Univers, Mine Energie Jilţ – Turceni, condus de Adrian Marciuc, a avut venituri de 401.472, dar cheltuielile au fost mai mari cu 111.349 de lei.
Federaţia Naţională Univers a avut, în 2015, venituri de 2 milioane de lei, profitul fiind de doar 6.738 de lei.

FBME, pe minus
La Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) se simte blocajul prin care a trecut în ultimii ani. FNME a avut cheltuieli foarte mari şi venituri extrem de mici. Veniturile au fost de 118.229 de lei, iar cheltuielile au depăşit 300 de mii de lei.
Din FNME, sindicatul stabil financiar şi cu cele mai mari venituri este Energia Rovinari, condus de Constantin Mitrescu. A avut venituri de 313.175 de lei, iar profitul a fost de 3.323 de lei
Pe locul 2 este Sindicatul lui Cristian Lădaru, de la Cariera Roşia, cu venituri de 195.201 de lei şi profit de 19.450 de lei.
Sindicatul Minerul Pinoasa, condus de Marin Golea, a fost cel mai afectat de plecările din organizaţie. Aproape toţi membrii acestuia au plecat la SMEO. Cu tot cu bani. Astfel, în 2015 sindicatul lui Golea a avut venituri de 24.795 de lei, dar a încheiat anul cu un profit de 11.662. Pe minus a încheiat anul Sindicatul de la Peşteana, unde de asemenea au fost plecări din organizaţie şi ca urmare a închiderii carierei. Deficitul a fost de peste 100 de mii de lei, iar veniturile au fost doar de 171 de mii de lei. Cât priveşte Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), ultima situaţia publică este din 2014, deficitul fiind de 162.600 de lei.
SINDICATE
În Complexul Energetic Oltenia sunt peste 500 de lideri sindicali în câteva zeci de sindicate mai mari sau mai mici.

Vizualizări: 5,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: