Câţi elevi reprezintă Gorjul la olimpiadele naționale!

Nu mai puțin de 150 de elevi de gimnaziu și liceu reprezintă județul Gorj la etapele naționale ale olimpiadelor. Etapele naționale au loc, în mare parte, înainte și după Sărbătorile Pascale, astfel că elevii se pregătesc intens să revină cu premii și locuri fruntașe. Și în acest an s-au remarcat liceele care pregătesc an de an olimpici, fiind vorba de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Spiru Haret” sau Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru.

La Olimpiada Națională de Matematică s-au calificat nouă elevi din județul Gorj, patru de gimnaziu și cinci de liceu. Printre calificați se numără și fiul cel mic al inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Ion Ișfan. Alexandru Ștefan Ișfan este elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, tot de la acest colegiu calificându-se și Ioan Vlad Țîr, Mihai Soare, Felix Pravă și Alessandra Stroie.  La etapa națională a olimpiadei de biologie, ce va avea loc la Baia Mare, s-au calificat cinci elevi gorjeni, cei mai mulți fiind de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Amintim aici pe Florin Marcoci și Radu Monafu. S-au mai calificat Răzvan Voicu de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Roberta Pîrvulescu de la Colegiu Național „George Coșbuc” și Cătălina Stegariu de la Colegiul Național „Spiru Haret”.

Olimpiada Națională de Chimie va avea loc la Tîrgoviște, iar din Gorj s-au calificat șapte elevi: Bogdan Sprîncenatu, Ruxandra Roșca, Andra Pungan, Monica Boeriu, Adela Rădoi, Simona Barac și Adrian Tecșa, ultimii cinci fiind elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

14 concurenți la Fizică

Participare numeroasă și la olimpiada națională de fizică, nu mai puțin de 14 concurenți din Gorj. Printre aceștia se numără și doi elevi calificați deja și la matematică. Este vorba despre Ștefan Ișfan și Ioan Vlad Țîr. Și la disciplina limba latină avem trei calificați la olimpiada națională: Antonia Latu de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Motru, Anca Bîrnoiu de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Ioana Toloargă de la Colegiul Național „Spiru Haret”. La Limba și Literatura Română s-au calificat opt elevi la națională. Printre aceștia amintim: Iulia Cosma, Ioana Toloargă și Alexandra Filip de la Colegiul Național „Spiru Haret”, Mirela Mihai și Elena Ciurea de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Daiana Retezeanu de la Școala Drăguțești.

Cei mai buni în turism şi comerţ

Cât privește profilul economic, menționăm că sunt patru concurenți calificați pentru etapa națională. Cei patru provin de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, unul din ei participând și anul trecut și a adus acasă o mențiune. „Avem la clasa a XI-a un copil care participă de la noi, Andreea Bianca Cidoiu, participă la faza națională pe profil Economic, Administrativ, Comerț. Avem la clasa a XII-a un băiat care și anul trecut a participat la faza națională, Butușină Ionuț Alin, tot pe profil Economic. Pe profilul Turism și Alimentație Publică avem eleva Cristina Mihaela Popescu la clasa a XI-a și Denisa Georgiana Margău de la clasa a XII-a. Fazele naționale pe aceste profiluri vor avea loc la Galați. Sperăm să vină cu rezultate”, a spus Cristina Belega, directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu”.

Totodată, Gorjul va fi reprezentat de un singur elev la olimpiada națională de interpretare instrumentală. Este vorba despre Andrei-Christian Firoiu, elev în clasa a VI-a la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Reprezentanții ISJ Gorj au menționat că mai sunt și alte olimpiade în desfășurare, în special pe disciplinele tehnice.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: