Cauți laptopuri ieftine? Câteva metode prin care să găsești ceea ce cauți!

În anno domini 2018 suntem tot mai mulți cei care nu concep viața fără un laptop. Fie că muncești pe el, stai pe facebook atunci când ești acasă, te uiți la un film sau la un serial, asculți muzică pe Youtube în timp ce gătești sau le pui celor mici desene animate pe el până-ți termini treaba, un laptop este un device excelent la casa omului. Nu toți avem, însă, situația financiară care să ne permită laptopuri de mii de lei sau mii de euro. Pentru unii dintre noi - mai ales pentru cei care, așa cum am spus mai sus, îl folosesc doar pentru divertisment și, ocazional, sarcini simple de serviciu - cele mai bune variante sunt laptopuri ieftine.

Laptopuri ieftine pot fi achiziționate în mai multe feluri, fiecare cu avantajele și dezavantajele lui. Fie cumperi un laptop second-hand, de pe unul din zecile de site-uri de anunțuri de pe Internet, fie cumperi un laptop nou, dar cu specificații și dotări din zona entry-level, fie cumperi un laptop resigilat, de pe site-urile de retail care uzitează de această practică.

Eu, unul, nu recomand prima variantă. Când încerci să cumperi laptopuri ieftine despre care nu știi nimic și ești la cheremul unui necunoscut, nu poți avea încrederea că acesta nu-ți vinde un produs cu vicii ascunse la un preț de laptop complet funcțional și fără defecte oculte. Nu zic că toți cei care vând obiecte second-hand pe site-urile de anunțuri sunt țepari, dar probabilitatea, fie cât de scăzută, dar totuși existentă, mă face să evit acest gen de tranzacții. Dar, cum spuneam, fiecare cu alegerile lui. S-ar putea ca tu să fii un norocos și să dai peste un laptop perfect funcțional, fără defecte ascunse, pe care proprietarul său îl vinde doar pentru că-și dorește un upgrade la un laptop mai bun și mai scump.

A doua metodă ar fi cea mai ok, în viziunea mea, atunci când cauți laptopuri ieftine. Apelează la ofertele site-urilor de profil și, dacă nu te grăbești extrem de tare, vânează campaniile de reduceri. Sunt destul de dese și diferența de preț o să merite așteptarea. Făcând rabat de la diversele componente care contribuie la prețul final al laptopului, ai putea obține un laptop decent la un preț atractiv. Când cauți laptopuri ieftine, evident că nu te gândești că-ți vei achiziționa un laptop de gaming sau un laptop ultra profesional. În acest caz, nu vei avea nevoie de un procesor ultra performant. Un procesor Intel Pentium sau Intel Celeron ar trebui să fie suficiente dacă vei folosi laptopul doar pentru divertisment (filme, muzică, navigare pe internet etc.) și editarea de fișiere Word sau Excel pentru birou.

Dimensiunea ecranului afectează prețul final al laptopului. Dacă vrei laptopuri ieftine, te sfătuiesc să îți alegi un model cu diagonala sub 15'', întrucât cele peste această valoare ar putea depăși bugetul alocat unui laptop ieftin. Apoi, pentru că în ziua de azi capacitatea de stocare a hard disk-ului nu mai este un argument atât de important (la urma urmei, cine mai ține sute de GB de muzică sau filme pe calculator?), aceasta afectează în continuare prețul unui laptop. Ca să fii sigur că vei avea parte de laptopuri ieftine, dar performante, ține cont de capacitatea de stocare și încearcă să te orientezi spre modelele sub 256 GB de spațiu pe hard disk. Îți va fi mai mult decât suficient. În fine, laptopurile ieftine sunt cele cu HDD, atunci când vine vorba de tip de stocare. Deși tot mai multe laptopuri au făcut pasul spre SSD, acestea sunt ceva mai scumpe, așa că pentru a păstra prețul cât mai scăzut, alege un model cu HDD. Dacă nu vei face editare video sau foto și nu-l vei folosi pentru jocuri foarte performante, un HDD își va face treaba mai mult decât mulțumitor.

În fine, nici a treia variantă nu e de lepădat. Ofertele la resigilate sunt de multe ori situații de tip win-win. Vei fi surprins de cât de mult poate coborî prețul pentru un laptop care a fost scos din cutie și utilizat de 2-3 ori. Magazinele vor continua să ofere garanția pentru laptopul respectiv, așa că din acest punct de vedere poți sta liniștit.

Vizualizări: 449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: