Cauzele exploziei din str. Minerilor

Distrigaz Sud Reţele aduce următoarele precizări privind explozia de ieri, 20 martie, din localitatea Tg-Jiu:

În cursul nopții de ieri, la ora 22:41 dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat cu privire la o explozie produsă în Tg-Jiu, pe strada Minerilor, Bloc 8, apartamentul nr 2.

Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale a imobilului respectiv.

În urma exploziei o femeie în vârstă de 24 de ani a fost rănită, fiind transportată la spital.

Precizăm că explozia s-a datorat unei acumulari de gaze, ca urmare a utilizării necorespunzătoare a aparatelor din instalația de utilizare a gazelor naturale.De asemenea, în urma investigaţiilor tehnice efectuate de către Distrigaz Sud Reţele, nu au fost depistate scurgeri de gaze în zona reţelei de distribuţie gaze naturale, în zona adiacenta imobilului şi implicit nici infiltraţii în subsolul acestuia.

Reamintim clienților că instalaţiile de utilizare a gazelor naturale nu sunt componente ale sistemului de distribuţie operat şi gestionat de către Distrigaz Sud Reţele, clienţii fiind responsabili de întreţinerea, mentenanţa şi exploatarea lor. 

Alimentarea cu gaze naturale pentru toți clienții din imobil va putea fi realizată doar după efectuarea verificării tehnice a instalației de utilizare a gazelor naturale afectate de către o firmă autorizată de către ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei), conform legislației în vigoare.

Sursa: Comunicat de presă

Vizualizări: 3,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: