Ce a fost şi ce a mai rămas din PSD

Sâmbătă, 10 martie, ne vom lămuri cu toţii la ce nivel a ajuns PSD. Dacă Dragnea o va impune pe Viorica Dăncilă nr. 2 în partid, după ce a adus-o de nicăieri în funcţia de prim-ministru, înseamnă că din PSD nu a mai rămas mare lucru.

Liviu Dragnea a fost în mod clar incorect cu colegii lui de partid. A anunţat acum câteva săptămâni că va face congres în martie. Nu se aştepta nimeni, dar nici nu era vreo îngrijorare, pentru că Dragnea le-a spus că este vorba doar de un proiect de ţară şi de modificarea statutului, nu de alegeri. Acum câteva zile, a picat bomba, vor fi alegeri, ba încă după nişte criterii care să scoată din joc o serie de lideri.

Bădălău, actualul nr. 2 din PSD, a ştiut că nu mai trebuie să candideze, după ce s-a plasat de partea lui Tudose în conflictul cu Liviu Dragnea. Pe postul lui sunt însă trei candidaţi: Viorica Dăncilă - premierul de Teleorman, Ecaterina Andronescu - din aripa veche a PSD (Iliescu - Năstase) şi Nicolae Bănicioiu - apropiatul lui Victor Ponta.

Cam la asta se va reduce concurenţa din PSD, în rest fiind cam omul şi locul. Doar Adrian Ţuţuianu, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu încearcă să rupă rândurile.

În aceste condiţii, s-ar părea că Dragnea nu va avea o problemă la congresul din 10 martie, ci doar îi va elimina pe cei care au ieşit din front. „Greii” care defineau în trecut PSD, aşa-zişii baroni locali nu prea mai există. Acum „greii” sunt de fapt femeile din partid, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Carmen Dan, Rovana Plumb, Sevil Shaiddeh şi, cu voia dumneavoastră, ultima pe listă, Viorica Dăncilă.

Două institute de sondare a opiniei publice au dat în ultimele zile PSD într-o scădere dramatică, de la 45% la circa 30%. În alte vremuri, pesediştii erau cuprinşi de un fior rece la un astfel de sondaj. Acum nu pare să se întâmple nimic. Activul de partid al PSD este la fel de anesteziat ca noi toţi, care vedem că ne prăbuşim, ca ţară, dar nu reuşim să facem nimic să împiedicăm asta. De fapt, nu că nu reuşim, nici măcar nu încercăm.

Vizualizări: 812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: