Ce bucurie: avem președintele anti-familie!

Acum 2-3 săptămâni, spuneam într-un text chiar de aici că lui Iohannis pare că i s-a reînnoit softul. Vorbește tot ca un roboțel, dar ca un roboțel mult mai fluent, mai coerent, mai inteligent, mai abil. De la o vreme sesizez în discursurile lui chiar subtilități, nuanțe și alte abilități de care nu era în stare când, vorba aia, l-am cunoscut.
Declarația ÎMPOTRIVA Coaliției pentru Familie și, implicit, de susținere a minorităților sexuale a președintelui, de ieri, a fost, chiar dacă nu dusă până la capăt, una cu potențial salvator pentru întreaga societate. S-o reiterez. Iohannis a zis: ”Eu însumi provin dintr-o minoritate, etnică şi religioasă. Cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi cu rele. Nu suntem toţi la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul toleranţei, al încrederii şi deschiderii spre celălalt.”
Nu s-a referit direct, cu subiect și predicat, la drepturile minorităților sexuale, e adevărat. Dar chiar și așa e foarte mult. Pentru că, s-o spunem sincer: ce politician ar fi spus-o, dacă nu cumva intenția finală ar fi fost sinuciderea pe plan profesional? TREI MILIOANE de români au semnat împotriva dreptului unor oameni (fie ei și homosexuali) de a-și întemeia o familie care îi privește doar pe ei. Într-un text excelent de pe vocea.biz, Teodor Tița îi numește „comuniști cu cruce” pe acești oameni. Permiteți-mi să citez din respectivul editorial: ”La fel ca discipolilor lui Lenin, acestor oameni nu le ajunge libertatea de a-și practica credința. Ei vor să fie siguri că în orice parte s-ar uita în România, oamenii arată și se comportă la fel. Au oroare de diferență, diversitatea e suspectă iar toleranța e slăbiciune. Comuniștii fără cruce căutau să creeze omul nou. Mai subtili, comuniștii cu cruce vor creeze omul plecat. Să îi îndoaie genunchii pentru ca ulterior să se suie pe umerii lui pentru a da o ultimă lovitură democrației liberale. Acești profeți gălăgioși ai restricției pun gratii constituției și limite conștiinței.”
E greu să fii minoritar în țara asta a oamenilor care vor să-ți impună chiar și ce să f**i, după ce în prealabil ți-au impus în ce să crezi (sau să nu crezi, a se vedea tumultul iscat de construirea unei moschei la București), în ce să te îmbraci, cum să vorbești sau ce trebuie să faci sau să nu faci în funcție de ce sex (să zicem) ai. Dacă nu credeți că e greu, încercați să intrați pe pagina lui Iohannis și să vedeți cum au reacționat susținătorii Coaliției pentru Familie (chiar fanaticii despre care vorbea) la declarația de bun-simț a președintelui. Nu există nimic mai înfiorător decât fanatismul (fie el religios sau direct nazist) oamenilor care, cică, pun familia pe primul plan. Sinistre familii trebuie să mai fie și alea!

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: