CE Oltenia a deschis trei procese pe numele foștilor șefi

Complexul Energetic Oltenia se pregătește de procese cu foștii membri ai Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere. Compania ia în calcul să angajeze o casă de avocatură care să-i reprezinte interesele în instanță. Litigiile se vor judeca la Tribunalul Gorj.

Cei 13 foști șefi din Complexul Energetic Oltenia vor răspunde în justiție pentru prejudiciile de zeci de milioane de euro depistate în ultimii ani la companie. Verificările au fost făcute de Corpul de Control al fostului premier Viorica Dăncilă și al ministrului Energiei.

Primul proces a fost deschis pe data de 22 iunie. Este vorba despre o „acțiune în daune contractuale”. Sunt vizați cei cinci foști membri ai Directoratului - Sorinel Boza, Daniel Antonie, Adriana-Luminița Popescu, Dan Vasile și Ovidiu Bălăcescu, dar și foștii supraveghetori Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Valentin Cudric, Robert Ghelasi, Florin Marin, Mirela-Cristina Micu și Mihai-Cătălin Nichifor.

Patru zile mai târziu, pe numele acestora a mai fost deschis un proces care are ca obiect „pretenții”.

Separat, CE Oltenia i-a dat în judecată pe fostul manager Laurențiu Ciurel și pe fostul director Daniel Antonie, fiind vorba despre o acțiune în daune contractuale.

Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul CE Oltenia a aprobat, la începutul lunii, promovarea în justiție a acestor acțiuni.

Ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, spunea la preluarea mandatului că vinovații din CE Oltenia trebuie să plătească pentru „pagubele din management” descoperite la controale.

Dan Vasile a contestat revocarea sa din Directoratul CE Oltenia, dar a pierdut definitiv primul proces. Mai are unul deschis pe rolul Tribunalului Dolj.

La rândul său, fostul manager Sorin Boza a dat în judecată compania, obiectul dosarului fiind „pretenții”.

Vizualizări: 4,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: