CE Oltenia a produs doar jumătate din cât şi-a propus

Complexul Energetic Oltenia a produs în primele cinci luni ale anului doar 57% din cât şi-a propus. Nu se ştie dacă această contra-performanţă va duce la rezilierea contractului de mandat al lui Ciurel, deoarece nu se cunosc indicatorii din acesta. Acesta a declarat ieri că societatea are profit, în ciuda greutăţilor cu care se confruntă. Pe 16 iunie, Ciurel îşi va prezenta „performanţele” în faţa FMI.

Complexul Energetic Oltenia a comunicat ieri oficial, la cererea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), rezultatele estimate la cinci luni în privinţa îndeplinirii următorilor indicatori: energie electrică produsă, livrată, vândută şi veniturile din energie electrică. La toate acestea, realizarea este între 57% şi 58% din ceea ce s-a planificat pentru primele cinci luni. Cu alte cuvinte, echipa lui Ciurel a reuşit să îndeplinească doar 57% din veniturile programate a fi realizate în primele cinci luni ale anului.

Pentru 2013, CE Oltenia şi-a propus să câştige din producerea, livrarea şi vinderea energiei 3.312.454 mii lei. De exemplu, pe primele cinci luni CEO îşi planificase să vândă 6.332.070 MWh, dar a reuşit să vândă doar 3.632.763 de MWh, gradul de realizare fiind 57,37%. Compania calculase că va obţine din energie electrică 1.463.293 mi de lei, dar au obţinut doar 853.245 mii lei pe primele cinci luni.

document_ceo

În fapt, gradul de realizare a indicatorilor pe primele cinci luni ale anului este următorul: energie electrică produsă - 57,64%, energie electrică livrată -  57,89%, energie electrică vândută - 57,37% şi venituri din energie electrică - 57,08%. 

Urmează examenul în faţa FMI

Pe 16 iunie, conducerea complexului va pune cifrele pe masa Fondului Monetar Internaţional. Ciurel susţine că va avea profit la cinci luni, chiar dacă lunile aprilie şi mai sunt pe pierdere. „Estimez un profit de 400-450 de miliarde de lei vechi din exploatare la cinci luni”, a spus Ciurel. În caz contrar, FMI va putea impune privatizarea majoritară a companiei. „Dacă în 16 iunie nu voi putea să prezint FMI cifre, situaţii, plusuri peste tot, voi avea o problemă de ordin moral să mai apar în faţa premierului”, a spus Ciurel, apreciind curajul de care a dat dovadă Ponta atunci când a refuzat privatizarea majoritară a unei companii aflate pe profit. Ciurel este convins că va avea încă „un succes personal” în urma acestei întâlniri.

MAJORITATE

Planul de management produs de Laurenţiu Ciurel a fost aprobat de Consiliul de Supraveghere, iar directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, a declarat la Radio Târgu Jiu că proiectul a fost aprobat în unanimitate, după care a precizat "cu cinci voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere". Deci, planul de management a fost aprobat cu majoritate, nu cu unanimitate, votul împotrivă şi abţinerea venind de la reprezentanţii Fondului Proprietatea.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: