CE Oltenia face zeci de angajări şi mii de concedieri

Complexul Energetic Oltenia va angaja circa 40 de persoane, conform unei hotărâri de Directorat avizată vineri, 24 iunie. Este vorba de proprietari de teren din zona Mătăsari sau rude ale acestora care dețin terenuri în fața excavatoarelor de la cariera Jilț Sud. Unitatea este practic blocată din cauza lisei fronturilor de lucru. Aceste angajări, dar și anumite sume de bani oferite proprietarilor, ar rezolva problema lipsei fronturilor de lucru.

Sindicatul Mine Energie Jilț Turceni a organizat miercuri, 29 iunie, o ședință la care a invitat directorii CE Oltenia, în frunte cu managerul Ionel Ilie, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, dar și primarii localităților Dragotești, Mătăsari, Negomir și Slivilești. Discuțiile au fost mai ample, însă s-au axat pe rezolvarea problemei de la cariera Jilț Sud, unde se stă mai mult decât se lucrează, din cauza faptului că nu există front de lucru.
Cei din administraţia CE Oltenia par să fi lăsat garda jos și sunt dispuși să facă angajări astfel încât să rezolve problema de la Jilț Sud, chiar dacă unitatea vrea să disponibilizeze începând cu 1 august sau 1 septembrie 2000 de persoane. Proprietarii care dețin terenuri în fața excavatoarelor carierei ar urma să primească și bani, sumele fiind însă oferite ca pentru expropriaţii de la Jilț Nord, chiar dacă pentru culoarul de la Jilț Sud nu există deocamdată hotărâre de Guvern privind exproprierile. "A fost o discuție foarte aplicată. Vineri s-a votat în Directorat un material privitor la Jilț Sud, să se facă un număr de 30-40 de angajări, să deblocăm cariera și în paralel se va lucra în 255. Primarii Gașpar și Bucurescu, de luni încep să-și dea concursul împreună cu administrația. Primarii și-au mai expus problemele. Cu drumul de la Motru la Slivilești, cel de la Negomir, problemele cu aducțiunea de apă", a declarat Adrian Marciuc, președintele Sindicatului Mine Energie Jilț Turceni.
Pentru a nu se suprapune angajările cu disponibilizările, cei de la CE Oltenia intenţionează să facă o parte din aceste angajări înainte de a trece la concedieri colective, iar restul după încheierea acestei restructurări de personal.

Vizualizări: 7,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: