CE Oltenia majorează 3.800 de salarii

Complexul Energetic Oltenia a explicat, într-un comunicat, că va crește de la 1 ianuarie salariile a 3.800 de salariați, pentru a-i ridica la salariul minim brut pe țară garantat de 1.900 de lei lunar. Este vorba de majorarea salariilor ca urmare a transferării unor contribuții de la angajat la angajator.

Complexul Energetic Oltenia are 13.500 de salariați, dar de la 1 ianuarie va crește doar salariile mici. Ceilalți salariați vor avea până la finalizarea noului Contract Colectiv de Muncă un adaos lunar, astfel încât pe net să nu piardă nimic.

Compania explică într-un comunicat de ce cresc numai salariile mici: „Pentru respectarea prevederilor HG nr.846/2017 prin care, începând cu data de 01 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la valoarea de 1900 lei lunar, CE Oltenia va majora salariile de bază brute, până la valoarea menționată, pentru un număr de cca. 3800 de angajați”.

CE Oltenia arată că nici ceilalți salariați nu vor pierde la salariu, doar că va fi un alt mod de calcul: „Pentru menținerea salariului net, calculat pe baza prevederilor fiscale anterioare intrării în vigoare a OUG nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, fiecare salariat al CE Oltenia va beneficia lunar de o compensație brută egală cu influența asupra salariului net determinată de transferul sarcinii fiscale a obligațiilor privind contribuțiile sociale datorate de angajator la angajat”, se arată în comunicat.

Pentru ca salariatul să fie sigur că nu pierde nimic, va primi în primele trei luni ale anului viitor doi fluturași de salariu, unul calculat pe sistemul actual, celălalt pe sistemul nou. Minerii și energeticienii nu au un salariu fix, acesta fiind influențat de orele de noapte, de cele suplimentare, de sporuri etc.

Vizualizări: 5,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: