CE Oltenia: Schimbările de directori decise în februarie, aplicate acum!

O decizie a Directoratului CE Oltenia din luna februarie este pusă în aplicare abia acum. Este vorba de hotărârea prin care posturile de director de carieră trebuiau transformate în posturi de șef de carieră, conform acelei organigrame. Unitățile miniere sunt conduse tot de vechii directori, iar Daniel Antonie, șeful Diviziei Miniere, trebuie să facă propuneri ce trebuie înaintate spre aprobare Directoratului pentru noii șefi de cariera. Aceștia sunt sub tutela directorilor sucursalelor Motru-Jilț și Roșia- Rovinari, despre care unii sindicaliști spun că sunt plătiți degeaba de luni bune. Șefii de sucursale miniere zic că au activitate, dar nu vor să spună în ce constă.

Organigrama Diviziei Miniere a fost votată de Directoratul CE Oltenia la începutul anului, însă nu a fost pusă în aplicare până acum, motivele fiind necunoscute, iar acum cei din conducerea CE Oltenia vor să grăbească procedurile. Cert este că au fost înființate cele două sucursale, Roșia- Rovinari și Motru-Jilț, conduse de Iustin Ioniță, respectiv Mihai Dafinoiu. Liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, spune că directorii acestor sucursale sunt plătiți practic degeaba. Aceștia reclamă întârzierea stabilirii șefilor de cariere atâta timp cât au fost persoane care s-au înscris la selecția organizată de companie în acest sens. "E o struţo-cămilă. Funcţionează de la 1 martie sau înainte de 1 martie, de când şefii sunt plătiţi ca şi şefi de sucursale, în rest sunt aceleaşi structuri, aceleaşi EMC-uri. A fost o procedură de selecţie şi de atunci au trecut trei luni de zile. Păi dacă ditamai compania nu este în stare să selecteze nişte conducători... şi am înţeles că sunt colegi care au depus dosare pentru selecţie", a declarat Dumitru Pârvulescu.
Șeful Sucursalei Roșia-Rovinari, Iustin Ioniță, nu a dorit să spună în ce constă mai exact activitatea unității pe care o conduce, însă a explicat că toți conducătorii de cariere arondate sucursalei îi sunt subordonați direct. "Sunt conducătorii de cariere cei vechi și conform structurii organizatorice în vigoare sunt în subordinea directorului sucursalei. Sunt structuri ierarhice bine stabilite în structura organizatorică aprobată. La noi la sucursală activitatea se desfășoară normal. Eu răspund în fața șefilor ierarhici pentru activitatea pe care o desfășor și pe care m-au pus responsabil", a comentat Iustin Ioniță.
Toți șefii de cariere trebuie să fie validați de Directoratul CE Oltenia. Propunerile trebuie înainte de șeful Diviziei Miniere, care nu a făcut acest lucru până acum.

Vizualizări: 6,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: