Ce profesori nu vor mai fi directori în noul an școlar

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj hotărăște în această săptămână care dintre actualii directori de unități de învățământ își vor păstra și în noul an școlar funcția. Ion Ișfan, inspectorul general, spune că foarte mulți directori au renunțat de bună voie la post, fie pentru că sunt bolnavi, fie vor să-i lase pe alții mai tineri să conducă.

Potrivit inspectorului general Ion Ișfan, din cei 112 directori generali și 80 de directori adjuncți de școli din județul Gorj, doar un număr de cel mult zece își vor pierde funcția în noul an școlar. Cei mai mulți i-au cerut singuri să nu-i mai detașeze și anul viitor pentru că au probleme de sănătate sau pentru că pur și simpu nu mai vor. ”Sunt directori care nu vor să mai continue activitatea în anul școlar viitor, au probleme de sănătate, e greu nu e ușor să gestionezi problemele unei unități de învățământ. Vor fi două, trei, patru cazuri unde activitatea de management a lăsat de dorit din partea directorilor, dar eu zic că în proporție de 95% se vor regăsi tot directorii pe care i-am avut în anul școlar 2015-2016. Nu vom lua niciun fel de decizie până nu vom discuta serios și cu dascălii din școală”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general al ISJ Gorj.

Printre directorii care ar fi cerut de bună voie să nu mai fie detașați în funcția de director se numără și Marius Buzerea, actualul director al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Ce mai probabil locul acestuia va fi ocupat de directorul adjunct Simona Pătrășcoiu. Un alt director care ar fi renunțat singur la funcție este directorul adjunct al liceului din Turceni, Liviu Trașcă. De asemenea, directorul școlii gimnaziale din Bolboși, Octavian Fetița, i-ar fi spus șefului ISJ Gorj că nu mai dorește să continue activitatea de director. Un alt director care nu se va mai regăsi pe funcție în noul an școlar este directoarea școlii gimnaziale din Sâmbotin, care a dorit să rămână decât profesor de matematică în unitatea de învățământ. 

Vizualizări: 12,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: