Ce spune Ministerul Economiei despre numirea lui Ciurel

Laurenţiu Ciurel este prima variantă a preşedintelui Consiliului Judeţean pentru funcţia de director al unei companii de stat, Complexul Energetic Oltenia. Cert este că Ciurel are mari şanse, dat fiind că nici secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu, nu a infirmat această posibilitate.

Laurenţiu Ciurel, directorul Termocentralei Rovinari, ar putea fi noul şef al Complexului Energetic Oltenia. Susţinut politic, Ciurel ar putea fi managerul „privat“ selectat de o firmă plătită cu mulţi bani. Secretarul de stat din Ministerul Economiei Rodin Traicu a declarat că va veni într-o vizită la Gorj, dar nu a decis data.

Traicu a mai spus că noul Consiliu de Supraveghere se va întruni pe data de 30 septembrie, atunci când mandatul celorlalţi şapte membri va expira. Acesta a confirmat că au fost alese zece persoane, din care firma angajată de minister va selecta cinci, pentru că ceilalţi doi sunt propunerile Fondului Proprietatea. Întrebat despre alegerea Directoratului, Traicu a spus că se va face tot pe 30 septembrie. Traicu nu a dezvăluit dacă Laurenţiu Ciurel şi-a depus CV pentru funcţia de director executiv al CEO, dar a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă noul director va fi gorjean. Secretarul de stat a mai menţionat că este „posibil orice“, inclusiv numirea lui Ciurel.

INCOMPATIBIL

Memorandumul încheiat între Ministerul Economiei şi Fondul Proprietatea arată că un membru de partid nu poate conduce CEO, o companie cu capital de stat. Ciurel este vicepreşedinte al PSD Gorj, dar şi consilier judeţean. De asemenea, Ciurel mai este propus pentru a fi preşedintele Consiliului de Administraţie al Minprest.

SURSE

Surse din PSD Gorj susţin că Laurenţiu Ciurel nu a fost numit acum patru luni director general la Complexul Oltenia din cauza unor avize negative date de serviciile de informaţii.

DECLARAŢIE

„Laurențiu Ciurel cred că poate face față acestei funcții. Știți, nu suntem noi avizați să punem, așteptăm să vedem ce se întâmplă”.

Constantin Mitrescu, lider de sindicat

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: