Ce ştie tot satul şi nu ştie Dragnea

Dragnea ştie programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Şi pe ăla public, cu gogoşi electorale, şi pe ala nepublic, cu modificarea legilor justiţiei. Doar că nu prea-i foloseşte la nimic. Dragnea a fost exclus din PSD şi de la guvernare, doar că nu i-a spus nimeni până acum.

Premierul Tudose are un stil de a face mişto de Dragnea, de uneori e greu să te prinzi dacă e cu el sau împotriva lui. Se afişează cu el la partid, la piaţă, la guvern, unde e nevoie, îl lasă să vorbească despre Legea salarizării, despre splitarea TVA, despre impozitul pe cifra de afaceri, despre mutarea contribuţiilor de la angajat la angajator, despre desfiinţarea pilonului II de pensii, despre noua lege a pensiilor. Dragnea vorbeşte, cu gaşca lui din PSD, după care vine o altă gaşcă de la care aflăm că propunerile nu sunt bune. Cel care decontează toată bâlbâiala este Liviu Dragnea, că vorbeşte mult şi prost, iar Tudose tace şi îl face.

Cred că e timpul să afle şi Dragnea ceea ce ştie tot Partidul Social Democrat. Este de facto fostul preşedinte al PSD. Nimeni nu mai crede în el, schimbarea lui e doar o chestiune de timp şi mai ales de conjunctură.

PSD a devenit în acest an de guvernare cu Liviu Dragnea preşedinte partidul bâlbâit. Nu am văzut niciodată o guvernare atât de confuză, dar în niciun caz la social-democraţi. Aceştia erau recunoscuţi pentru faptul că atunci când câştigau alegerile, se aşezau pe scaune şi nu se mai mişcau de acolo patru ani. Văcăroiu, Năstase au avut mandate întregi şi nici Ponta nu a fost departe. PSD-ul lui Dragnea nici nu a venit bine la guvernare că a scos România în stradă, după câteva luni şi-a dat jos propriu guvern, apoi l-a pus pe Tudose, după care a votat o remaniere cu care nu a fost de acord. Acum unii susţin nişte legi, alţii le contestă. Ba chiar le contestă chiar ăia care le susţin, de nu se mai înţelege om cu persoană.

Şedinţa de guvern cu mutarea taxelor de la angajator la angajat trebuia să fie săptămâna trecută. Au mutat-o luni, că nu ştiu ce aviz nu aveau. Luni, s-a ţinut în loc de şedinţa de guvern o şedinţă a coaliţiei PSD-ALDE. Care coaliţie nu e de acord cu legile lui Dragnea. A rămas că mai avem miercuri o şedinţă de guvern. Unii zic că e cu legea pe masă, alţii... Om trăi şi om vedea.

În aceste zile, România e din nou în stradă, din cauza legilor Justiţiei. Şi aici PSD e bulversant de-a dreptul, prin declaraţiile lui Florin Iordache. Acesta nu pricepe de ce protestează românii, că legile lui despre care noi credem că protejează corupţia de fapt vin în sprijinul luptei anticorupţie. Probabil că nu le-am citit, zice Iordache. Mă, nu le-om fi citit din scoarţă în scoarţă, dar cred că am prins cu toţii ideea. Întrebarea este: Nu a mai rămas niciun psihiatru în România? Că doar el s-ar mai putea înţelege cu băieţii ăştia care se joacă de-a guvernarea.

Vizualizări: 1,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: