Ce străzi din Târgu Jiu ar putea deveni cu sens unic

Mai multe străzi din municipiul Târgu Jiu ar putea deveni cu sens unic, anunţă municipalitatea. „Am discutat în şedinţele operative ale primăriei şi despre o soluţie, de a face anumite străzi din municipiu cu sens unic. Trebuie un specialist care să vadă exact cum putem să intrăm şi să fluidizăm traficul în condiţiile în care lăsăm una dintre benzi pentru cei care doresc să parcheze în acea zonă”, a declarat primarul Marcel Romanescu.  

Printre străzile avute în vedere de primărie se numără Bradului, 30 Decembrie, Siretului, zona Pieţei 9 Mai. Autorităţile spun că strada Bradului s-a aglomerat după mutarea în zonă a sediului Direcţiei de Protecţie a Copilului Gorj. „Toate zonele acestea ar trebui realizate în sens unic. O parte din ele sunt, dar e posibil ca unele să fie în sens invers decât sunt acum, aşa încât să poţi să creezi un circuit. În prezent, şi zona 23 August şi 8 Mai duc către zona de sud. Trebuie rezolvate toate aceste probleme”, a precizat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din Primăria Târgu Jiu.       

Municipalitatea a stabilit ca până în data de 20 mai, înainte de Zilele Oraşului, să fie realizat sensul giratoriu de la Sala Sporturilor. În ceea ce priveşte construirea unui astfel de giratoriu în zona Lido, procedurile vor fi de durată. A fost realizat un proiect tehnic, însă a fost transmis la societatea Metroul SA, care a realizat studiul de mobilitate al oraşului, pentru a stabili cu exactitate unde vor fi mutaţi stâlpii de troleibuz, astfel încât mijloacele de transport să nu fie afectate de această modificare.

Vizualizări: 4,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: