Ce vor primarii de la viitorul deputat Ion Cupă

Primarii din Colegiul 1 îl văd deja deputat de Gorj pe democrat-liberalul Ion Cupă, candidatul Alianţei România Dreaptă. Asta pentru că, spun ei, Cupă a fost singurul care i-a întrebat despre  problemele localnicilor din zonă pentru a le putea include în programul său electoral. Chiar şi actualul deputat de zonă, Dan Ilie Morega, care nu mai candidează, a declarat în mai multe rânduri că Ion Cupă este cel care i-ar putea continua proiectele începute pe colegiu.

Candidaţii din Colegiul 1 Bumbeşti Jiu – Tismana – Padeş nu s-au prea îngrămădit să-i obosească pe primari cu întrebări legate de problemele localnicilor. Cei mai mulţi edili locali spun că Ion Cupă a fost singurul care a manifestat interes pentru zona respectivă şi chiar îl văd ca fiind viitor deputat de Gorj.

Primarul de la Padeş, Mihai Troacă, îi recomandă lui Cupă să calce pe urmele lui Dan Ilie Morega. “Nu am avut discuţii cu nici un candidat de pe Colegiul 1, în afară de domnul Cupă şi de domnul Ruşeţ. Îi voi susţine pe amândoi şi sper ca domnul Cupă să aibă grijă de Colegiul 1 aşa cum a avut şi domnul deputat Dan Ilie Morega. Acesta a ajutat foarte mult primarii aducând bani mulţi în Gorj, cred că şi domnul Cupă va face la fel”, a declarat primarul comunei Padeş.

Troacă a spus că va scoate la vot aproximativ 95% din alegătorii comunei Padeş. “Voi scoate la vot cel puţin 95% dintre alegători, iar atât domnul Ruşeţ cât şi domnul Cupă vor pleca de la Padeş cu câte 3.000 de voturi fiecare. Pe domnul Cupă îl susţine toată zona, un numai Padeşul. Mă refer şi la Tismana, Godineşti, Glogova, Cătunele, Leleşti, etc.”, a mai menţionat Troacă.

Cupă vrea să-i facă pe gorjeni investitori privaţi

Nici Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana, nu a fost vizitat de candidaţii la alegerile parlamentare. Ba mai mult, spune că nici măcar nu îi cunoaşte pe unii dintre ei. “Pe la primărie nu a trecut nici un candidat. Pe unii nici măcar nu i-am văzut niciodată. Practic, nu-l cunosc decât pe domnul Cupă şi pe domnul Sprâncenatu. Cu dumnealor am avut întâlniri în afara instituţiei”, a declarat Marian Slivilescu. Acesta a mai precizat că finanţistul Ion Cupă intenţionează să-i facă pe localnicii din Tismana investitori privaţi. “Domnul Cupă m-a întrebat care sunt probleme localnicilor din Tismana pentru a le include în programul său electoral. De asemenea, a precizat că intenţionează să organizeze o instruire cu locuitorii oraşului Tismana pentru a-i face să devină investitori privaţi”, a menţionat Slivilescu.

Primarul de la Leleşti: “La mine nu merge cu şmecherii”

Marian Rotaru, primarul PSD al comunei Leleşti, este convins că e pe aceeaşi lungime de undă cu Ion Cupă, deşi fac parte din partide diferite. “Pe la Leleşti a trecut şi domnul Cupă, şi domnul Iana ca să întrebe care sunt problemele comunei, însă cred că eu şi domnul Cupă vorbim aceeaşi limbă. Cupă nu ştie să mintă. La mine nu merge cu şmecherii cum cred unii. Vin diferiţi candidaţi şi spun că, deşi locuiesc în altă parte,  sunt născuţi în Gorj, că au rude şi prieteni aici, însă nu dau nici un nume atunci când îi întreb pe cine cunosc în Leleşti”, a declarat Marian Rotaru.

Primarul Rotaru crede că Ion Cupă este un om onest. “Cred că domnul Cupă poate să ne ajute. Nu e ca alţii care dacă ar putea şi-ar angaja tot neamul, iar pe copiii minori iar pune şefi şi la grădiniţă”, a menţionat Rotaru.

Primarul de la Leleşti are şi o întrebare pentru candidatul USL: “Dacă va ajunge în Parlament, domnul Iana va mai putea fi şi medic şi profesor universitar? Dacă le va putea face pe toate trei în acelaşi timp să vină cu argumente şi atunci mai stăm de vorbă”, a spus Rotaru, primul primar care şi-a declarat susţinerea pentru Ion Cupă, acum circa două luni.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: