Cea mai mare plantație de cătină este în Gorj

Doi tineri din Gorj au înființat cea mai mare plantație de cătină ecologică în Târgu Cărbunești. Tinerii antreprenori vor să producă dulceață, suc, nectar sau fructe uscate. Toate produsele sunt 100% naturale.

Proiectul este condus de Ionel Burtea, tânărul care mai deține o cultură de viță de vie și mure. Aproximativ 50 de hectare de teren au fost cultivate cu cătină.  „Având în vedere că suntem în același domeniu, alăturarea mea la acest proiect dedicat cătinii a venit de la sine. Este ceva complementar. În prezent, vorbim de o suprafață plantată cu cătină de 43 de hectare, însa în acest an, ea va ajunge la 50 de hectare. Suntem în ultimul an de conversie ecologică, mai ales că dorim ca toate produsele noastre să fie cu adevărat naturale”, a declarat, Ionel Burtea.

Pentru cultivarea unui singur hectar de cătină este nevoie de aproximativ 3000 de euro. Profitul va veni abia peste șapte ani. Piața de desfacere pentru cătină va fi în România, cei doi tineri dorind să proceseze acest fruct pentru obținerea mai multor produse. „Dorim să și colectam o mică parte de alte fructe de pădure, vrem să facem dulceață, suc, nectar, ulei de catină și fructe uscate”, a mai povestit Ionel Burtea.

Galerie foto



Vizualizări: 8,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: