Cearta continuă din PSD elimină opoziţia

PSD face ce face şi rămâne singur pe scena politică. PSD este la guvernare, dar în acelaşi timp îşi face singur opoziţie cu atâta îndârjire, încât opoziţia nici nu se vede. Dezbaterea publică astăzi este cine cu cine ţine, care cu Dragnea, care cu Tudose. Nimic de Orban, de Barna, de Băsescu, care se presupune că sunt liderii opoziţiei. Nu întâmplător, PMP a scăzut sub pragul electoral, PNL se menţine la scorul prost de acum doi ani, iar USR scade.

PSD nu scade în sondaje, în ciuda unei guvernări bâlbâite, pentru că doar PSD pare să existe pentru cei care se informează de la televiziuni. USR încearcă să compenseze puţin pe facebook, dar PNL pur şi simplu nu se aude, nu se vede. Ştie cineva ce a zis preşedintele PNL, Ludovic Orban, în ultimele zile? Oare câţi ştiu că Orban e preşedintele PNL? Îl întreabă cineva pe Barna ceva atunci când e un subiect fierbinte? Câţi îl mai întreabă pe Băsescu?

De dimineaţă până seara îi vedem pe Codrin Ştefănescu, pe Şerban Nicolae, tot felul de analişti, câte un liberal prudent pe ici, pe colo. Nu prea sunt clare temele emisiunilor, cert este că e vorba de PSD. Nu de guvernare, doar de PSD. Nimeni nu mai vorbeşte de creşterile salariale promise, de cei care au pierdut din transferul contribuţiilor, de TVA split, de problemele din spitale şi din şcoli, de anularea unor investiţii. Nu vorbeşte nimeni, pentru că nici nu sunt informaţii de analizat. Avem doar un scandal permanent despre PSD, despre taberele din partid, despre cum se mută unii dintr-o tabără în alta.

Aşa nenorocit cum este, PSD e un partid viu. În rest, o opoziţie prudentă, fadă, în cel mai bun caz reactivă, care nu produce niciun subiect, nicio dezbatere. Urmează doi ani electorali, în care argumentul politicienilor de opoziţie va fi: veniţi la vot, altfel va guverna PSD. Nu vreţi să încercaţi măcar să ne oferiţi şi altfel de argumente?

Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: