Cel mai bogat primar de oraş din Gorj

Primarul din Rovinari, Robert Filip, conduce detaşat într-un top al celor mai bogaţi primari gorjeni. În vârstă de doar 31 de ani, edilul se numără printre cei mai tineri primari din România. Nici primarul de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu stă rău la capitolul avere. Bunuri importante deţine şi viceprimarul din Motru, Cosmin Morega. La polul opus, sunt primari de oraşe care nu se pot lăuda cu maşini scumpe ori imobile de lux.

Robert Filip este la primul mandat de primar. Edilul din Rovinari are o avere deloc de neglijat. El deţine zece terenuri în Dăneşti, respectiv Târgu Jiu, precum şi două apartamente în Rovinari. Conduce un Audi A6 şi poartă ceasuri şi bijuterii în valoare de aproape şase mii de euro. Înainte de a ieşi primar, a vândut o maşină şi un spaţiu comercial. Tranzacţiile au fost de aproximativ opt mii de euro. De asemenea, a contractat un credit de 32 de mii de euro pe care trebuie să-l achite în următorii 15 ani. După nunta din această vară, tânărul primar a obţinut aproape 150 de mii de euro. Anul trecut, ca primar, Filip a obţinut aproximativ 22 de mii de lei. Înainte de a deveni primar, a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, de unde a încasat, pentru aproape şase luni, 19.330 lei.

Romanescu: terenuri şi multe economii

Proaspătul primar Marcel Romanescu, ales de târgujieni în această vară, a publicat, în declaraţia de avere, că este proprietarul a cinci terenuri în Târgu Jiu, Turcineşti şi Licurici. Mai deţine un apartament în Târgu Jiu, într-o zonă ultracentrală. Anul trecut, a vândut mai multe terenuri, o maşină şi un apartament. Unul dintre cumpărători este Radu Truşcă, angajat al Primăriei Târgu Jiu. Este vorba despre un teren agricol. În plus, primarul de la Târgu Jiu este titularul mai multor conturi în bănci, unde deţine aproximativ 350 de mii de lei.

„Săracii” viceprimari...

Viceprimarul Aurel Popescu susţine că are un teren intravilan în Târgu Jiu, o casă, nicio maşină ori conturi în bănci. În anul 2016, a câştigat 72 de mii de lei de la primărie şi alţi opt mii de lei de la Clubul Pandurii, unde era membru în Consiliul de Administraţie. Venituri din dividende amintite de viceprimar: 55 de mii de lei, anul trecut. Celălalt viceprimar, Adrian Tudor, a notat în declaraţia de avere că este proprietarul unui apartament în Târgu Jiu şi că are două maşini. Are şi datorii: aproape 60 de mii de lei. Ca viceprimar, a obţinut, anul trecut, 45 de mii de lei.

Edilul Leuştean, locuinţă în Bucureşti

Primarul din Novaci, Dumitru Leuştean, a avut ce să noteze în declaraţia de avere. Deţine o casă în Novaci, un apartament la Târgu Jiu şi un altul în Bucureşti. Are şi două autoturisme. Printre ele, un BMW fabricat în 2011. Până în 2031, primarul trebuie să achite un credit în valoare de 150 de mii de lei, contractat în urmă cu doi ani. Salariul său este de 78.212 lei în fiecare an. Nici viceprimarul Ion Manta nu o duce mai rău. Potrivit declaraţiei de avere, el deţine o casă şi cinci terenuri în Novaci, plus trei maşini. Primeşte, anual, 68.472 lei.

Vicele Morega îl întrece pe primar

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, se află la primul mandat. El a rămas restant la afişarea declaraţiei de avere pentru anul 2017. În anul 2016, când a fost ales primar, a publicat pe site-ul primăriei că deţine un apartament în Motru, o maşină şi avea de achitat mai multe datorii de aproape 100 de mii de lei. A plecat la primărie de la Complexul Energetic Oltenia, unde era inginer şi câştiga aproape 50 de mii de lei anual. Viceprimarul din Motru, Cosmin Morega, nu s-a sinchisit nici el să publice declaraţia de avere, aşa cum este obligat de lege. Potrivit datelor pe care le-a notat în declaraţia de anul trecut, vicele Morega nu o duce rău deloc. El are cinci terenuri în Motru şi Padeş, o casă în Motru, o altă casă în Padeş şi două apartamente în Motru. Are şi două maşini. Printre ele, un Mercedes.

Edili modeşti?

Dănuţ Birău, primarul din Târgu Cărbuneşti, pare să fie, pe hârtie, un edil modest. Nu are, pe numele lui, vreun teren ori imobil, ci doar o maşină. Şi-a vândut apartamentul chiar înainte de a fi ales primar. În dreptul veniturilor, primarul a notat peste 20 de mii de lei, anual. Viceprimarul pare să o ducă mai bine. El este proprietarul a două maşini, două terenuri şi două case în Târgu Cărbuneşti. Ca viceprimar, câştigă aproape 20 de mii de lei în fiecare an, iar la primărie a ajuns direct din şomaj.

La primul mandat, primarul Cristina Cilibiu nu se poate lăuda cu o avere de invidiat. Nu are nicio casă ori apartament pe numele ei. Are, în schimb, trei maşini. Primăriţa nu are conturi în bancă. Are două credite în valoare de aproape 50 de mii de lei pe care trebuie să le achite în câţiva ani. O motocicletă Kawasaki i-a vândut-o deputatului Mihai Weber, în schimbul sumei de 15 mii de lei. Salariul Cristinei Cilibiu este de peste 40 de mii de lei, pe an.

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, se află la al doilea mandat. Potrivit declaraţiei de avere, edilul este proprietarul a patru terenuri în oraşul pe care îl conduce, al unei case în Tismana şi al unui apartament în Târgu Jiu. Mai deţine, de asemenea, trei maşini. 42 de mii de lei a câştigat anul trecut ca primar.

Primarul din Ţicleni nu are afişată pe site declaraţia de avere.

Vizualizări: 12,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: