Cel mai mare uragan din istoria Pământului, mic copil pe lângă PSD

Uraganul Irma, cel mai mare din istoria înregistrată a omenirii, a afectat două continente și a fost uriaș. Timp de 37 de ore, cât a ținut intensitatea lui maximă, vânturile Irmei au bătut cu o viteză de 295 km/h (e adevărat că viteza a scăzut atunci când a atins coasta SUA la „doar” 215 km/h). Ca să vă faceți o idee, de la 100 km/h în sus, un om nu se mai poate ține pe picioare, în bătaia vântului. Irma a fost atât de agresivă încât a distrus 95% dintre clădirile pe care le-a afectat în Barbuda. S-a văzut din spațiul cosmic, la naiba! A fost mare cât vreo 15 județe Timiș. Urmările? 70 de morți într-o săptămână, majoritatea ca urmare indirectă a cutremurului (curentați, accidente auto sau casnice, aflați în imposibilitatea de a primi îngrijri medicale pentru diverse crize).

Furtuna din Timișoara a ținut 15 minute (nu 37 de ore) și vântul a bătut de peste trei ori mai încet, cu doar 90 km/h. S-a petrecut teribil de local, la o margine amărâtă de județ. Cu toate astea, a omorât opt oameni și a rănit 150. Cum e posibil așa ceva? O singură explicație: PSD. Asta explicația pe scurt. Pe lung? Într-o țară atât de coruptă și condusă de asemenea hoți, siguranța cetățeanului oferită de stat nu poate fi decât o himeră. Luați-vă gândul de la așa ceva, dragi români! Luați-vă gândul că taxele și impozitele alea se duc la stat și că el vă oferă protecție la schimb. Nu e cazul. Impozitele și taxele voastre sunt FURATE. Pur și simplu. Furate de cei pe care îi votați de 30 de ani. Furate pe față, nici măcar nu e ca și când ar încerca să o ascundă.

Sigur, voi puteți să continuați să vă comportați exemplar cu un stat care nu vă oferă la schimb, adică puteți să continuați să plătiți taxele și impozitele alea ca și când v-ar ajuta la ceva. Dar adevărul este că orice cataclism cât de cât serios (iar o amărâtă de furtună nu se califică, evident, la așa ceva) o să omoare un procent însemnat din țara asta tristă. Vorbim despre zeci, dacă nu sute de mii de morți. Și da, atunci va fi prea târziu să vă mai plângeți, să vă mai lamentați, să vă mai întrebați „cum am putut fi atât de dobitoci?”. A mai fost odată prea târziu. La Colectiv, dar am uitat. Trist este nu doar că voi o să continuați să votați PSD. Trist este nu doar că o să murim și-o să murim mulți. Trist este abia că veți uita și asta. Și tot așa, din uitare în uitare, țara asta va rămâne ultima groapă de gunoi a unei Europe care deja nu mai are răbdare să ne aștepte.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: